شبکه های اجتماعی بی حوصلگی را رفع می کنند؟

به گزارش بازی ناتمام، تهران (پانا) - بسیاری از ما وقتی حوصله مان سر می رود یا احساس خستگی و کسالت می کنیم سر در موبایل و گوشی تلفن همراه کرده به شبکه های اجتماعی سرک می کشیم تا به خیال خود حالمان خوب شود و ذهنمان آرام بگیرد. اما واقعاً این طور است؟ آیا شبکه های اجتماعی ما را آرام می کنند؟ مطالعات نو علمی عکس این را می گویند.

شبکه های اجتماعی بی حوصلگی را رفع می کنند؟

به گزارش سواد زندگی، اگر می خواهید کسالت و بی حوصلگی را از بین ببرید و فکر خود را آرام کنید، به شما توصیه می گردد یک مداد و کاغذ بردارید تا این که به تلفن همراه و شبکه های اجتماعی مراجعه کنید. همه ما گاهی برای سرگرمی و گذراندن اوقات فراغت سراغ گوش های تلفن همراه می رویم. ما به اعلان ها، پیام ها، نظرات، عکس ها، اخبار فوری و غیره نگاه می کنیم. در واقع تمایل داریم با این کار لحظاتی فکر خود را از استرس پاک کنیم. با این حال تازه ترین مطالعات علمی به ما می گویند که شبکه های اجتماعی کسالت و بی حوصلگی را از بین نمی برند.

در حقیقت، اغلب اوقات کانال ها و صفحات پر از افرادی است که بر سر یکدیگر فریاد می زنند. برخی از توئیت ها در فکر شما حک شده و باعث استرس شما می شوند. چنین اتفاق های مشابهی در شبکه های دیگر هم می افتد. شما برای دقایقی به قصد سرگرمی وارد می شوید؛ در حالی که اغلب احساس می کنید بیشتر آزرده خاطر شده اید تا آرام.

با توجه به عوارض ناسالم شبکه های اجتماعی، برخی از کاربران لغو اشتراک می کنند یا سراغ سم زدایی دیجیتال می فرایند. با این حال چشمگیرترین مسائل استفاده از شبکه های اجتماعی مربوط به جوانان است؛ چرا که بر اساس مطالعات، جوانان به طور فزاینده ای نسبت به احساس کسالت و بی حوصلگی، بی تحمل شده اند. در حقیقت بسکمک از جوانان وقتی صفحه نمایشگری جلوشان نیست، اضطراب زیادی را تجربه می کنند.

نسلی که نمی تواند بی حوصلگی خود را تحمل کند، نسلی از مردان کوچک است، مردانی که بی دلیل از فرایند آهسته طبیعت جداشده اند، مردانی که در آنها هر انگیزه حیاتی به آرامی پژمرده می گردد؛ گویی که در گلدان، گل هایشان را چیده اند. (برتراند راسل)

چرا شبکه های اجتماعی کسالت و بی حوصلگی را از بین نمی برند؟

شبکه های اجتماعی نه تنها کسالت و بی حوصلگی ما را از بین نمی برند بلکه سلامت روانی مان را هم به مخاطره می اندازند. این مسأله را تحقیقی که از طریق موسسه علوم عصبی و روانشناسی کالیفرنیا در سال 2020 انجام شده، تأیید کرده است.

با این وجود به نظر می رسد که این تأثیر در سراسر جهان یکسان نیست. در حقیقت کسانی هستند که از شبکه های اجتماعی به خوبی استفاده می کنند و از مزایای لذت بخش آن برخوردار می شوند. با این حال ارقام مربوط به ناراحتی و استرس ناشی از استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی قابل توجه و چشمگیر است.

به نام مثال برخی از افراد به این شبکه ها معتاد شده اند. در واقع فضای مجازی برای آنها به نام دوپامین عمل می کند.

برخی دیگر زندگی را فقط از طریق جهان دیجیتال درک می کنند. آنها خود را در این جهان مجازی با دیگران مقایسه می کنند و نمی توانند هیچ پیام، استوری یا تصویر و عکسی را از دست بدهند؛ وگرنه گرفتار استرس و اضطراب ناشی از حس عقب ماندن می شوند.

بسکمک از این موارد قبلاً برای ما شناخته شده بود. علم قبلاً به تأثیرات کوتاه مدت شبکه های اجتماعی پرداخته بود. به این که شبکه های اجتماعی به ما کمک می کند تا خودمان را سرگرم کنیم و استرس یا کسالت های گاه وبیگاه مان را در محل کار، در زمان استراحت یا در مترو و اتوبوس با رجوع به شبکه های اجتماعی رفع کنیم. امروز اما علم می گوید نه. شبکه های اجتماعی حتی در کوتاه مدت هم به رفع خستگی و کسالت ما کمک نمی کنند.

گشت وگذار کوتاه مدت در موبایل باعث بهبود روحیه شما نمی گردد

دانشگاه رادبود در هلند مطالعهٔ جالبی را انجام داد. هدف این بود دریابند که آیا شبکه های اجتماعی همان طور که همه به آن اعتقاد دارند، به افراد کمک می کند تا هنگام استرس یا در زمان فراغت، فکر خود را پاک و آرام کنند؟ نتایج این تحقیق در مجله Royal Society Open Science منتشر شده است.

برخی از نتایج جالب این تحقیق به این توضیح است:

1- شبکه های اجتماعی کسالت و بی حوصلگی را از بین نمی برند بلکه باعث می گردد افراد احساس کسالت و بی حوصلگی و استرس بیشتری کنند.

2- شما فقط در مواقع استراحت یا زمانی که کمی وقت آزاد دارید از تلفن همراه استفاده نمی کنید. در واقع، استفاده از تلفن همراه نوعی اوقات فراغت نیست، بلکه بیشتر یک شیوه زندگی است. علاوه بر این شما حتی در غیر قابل توضیح ترین شرایط از موبایل استفاده می کنید. بنابراین، تمایز لحظات استراحت از لحظات کار سخت می گردد.

3- ما از تلفن های همراه خود استفاده مداوم و ناسالم می کنیم. ما شبکه های اجتماعی را بدون توجه به شرایط بررسی می کنیم. این می تواند باعث گردد ما در طول کار بیشتر استرس داشته باشیم و حتی زمانی که باید در حال استراحت باشیم، دچار استرس بیش از حد شویم.

احساس فوریت؛ نیاز به بررسی مداوم تلفن همراه خود

این احساس که شما مجبورید مدام موبایل خود را چک کنید، تصادفی نیست. در واقع این واقعیت که شبکه های اجتماعی کسالت و بی حوصلگی شما را رفع نمی کنند، به هدفی خاص برمی گردد. این واقعیتی است که هر برنامه و اپلیکیشن در پی چیزی بسیار خاص است: این که شما مرتب از آنها استفاده کنید.

همه این سیستم عامل ها از تکنیک های بسیار پیچیده ای استفاده می کنند تا شما را به آنها متصل نگه دارند: احساس فوریت. این ایده که اگر نگاهی به تلفن همراه خود نکنید چیزی را از دست می دهید، یک اتفاق مکرر است.

در حقیقت، جهان دیجیتال برای کاهش کسالت یا رفع بی حوصلگی یا سرگرمی شما طراحی نشده است. آن چه شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها دنبال می کنند اعتیاد شما و استفاده مداوم شما از آن است.

برای رفع بی حوصلگی راه های دیگری پیدا کنید

راه های زیادی برای مقابله با کسالت و بی حوصلگی وجود دارد. با این حال مهم ترین چیز این است که یاد بگیرید کسالت و بی حوصلگی را تحمل کنید.

در واقع کاری که باید انجام دهید این است که منابع دیگری را پیدا کنید که با آنها سرگرم شوید و استفاده از شبکه های اجتماعی را بگذارید برای امور ضروری یا انجام کارهایتان اگر این موارد را به خوبی انتخاب کنید، می توانند هم غنی کننده و هم مفید باشند.

خواندن، گوش دادن به موسیقی یا تمرین برخی از فعالیت های هنری همه منابع استثنایی برای فکر و سلامت روان شما هستند. آنها احساسات را هماهنگ می کنند، استرس را تنظیم می کنند و خلاقیت را افزایش می دهند.

اگر تلاش کنید، به زودی متوجه می شوید که جهان های شگفت انگیزی فراتر از صفحه نمایش تلفن همراه و سروصدای بی وقفه شبکه های اجتماعی وجود دارد که تا امروز از آنها غافل بوده اید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 2 آبان 1400 بروزرسانی: 2 آبان 1400 گردآورنده: halfgame.ir شناسه مطلب: 1322

به "شبکه های اجتماعی بی حوصلگی را رفع می کنند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شبکه های اجتماعی بی حوصلگی را رفع می کنند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید