دیپلمات ها هدف مهاجمان سایبری قرار گرفتند
به گزارش بازی ناتمام، به گزارش خبرنگاران به نقل از مرکز مدیریت راهبردی افتا، دیپلمات ها همیشه هدف ثابتی برای هکرهای دولتی معروف به APT هستند و آنالیز های امنیتی نشان می دهد گروهی از این هکرها حداقل از سال 2017 دیپلمات ها را در نقاط مختلف دنیا از جمله کشورهایی در آفریقا و خاورمیانه هدف قرار داده اند.
این گروه که از آن با عنوان BackdoorDiplomacy یاد شده، از بدافزاری سفارشی با نام Turian برای آلوده سازی اهداف خود بهره گرفته اند.
به گفته شرکت امنیتی ای ست، گروه BackdoorDiplomacy، پیروز به حمله به وزارت خارجه کشورهایی در آفریقا، آسیا و اروپا، چند شرکت فعال در حوزه مخابرات در آفریقا، خاورمیانه و یک نهاد خیریه در عربستان سعودی شده است.
به نظر می رسد اصلی ترین روش نفوذ اولیه این گروه هکری، در هر دو بستر Windows و Linux، سوءاستفاده از آسیب پذیری سرویس های قابل دسترس روی اینترنت است.
چنانچه سرورهای وب یا واسط های مدیریتِ شبکهِ قربانی به دلیل وجود ضعف نرم افزاری یا عدم مقاوم سازی صحیح، آسیب پذیر باشند، مهاجمان سایبری به آنها حمله می نمایند.
به محض فراهم شدن دسترسی اولیه، مهاجمان سایبری به پویش سایر دستگاه ها برای گسترش دامنه آلودگی اقدام می نمایند. در ادامه نیز با نصب بدافزار Turian و توزیع مجموعه ای از ابزارها، فعالیت کاربران سیستم قربانی را تحت رصد قرار داده و در نهایت داده ها را سرقت می نمایند.
کارشناسان مرکز مدیریت راهبردی افتا می گویند: اصلی ترین قابلیت بدافزار Turian که مورد استفاده مهاجمان سایبری است، استخراج داده ها از روی دستگاه، تصویربرداری از فعالیت های کاربر و رونویسی، حذف، انتقال و سرقت فایل ها است.
آنالیز ها نشان می دهد بدافزار Turian بر پایه بدافزاری با نام Quarian توسعه داده شده که در سال 2013 برای اجرای حمله سایبری بر ضد دیپلمات های سوری و آمریکایی استفاده شده بود.
مهاجمان سایبری برای دسترسی به اطلاعات پرقیمت دیپلمات ها از ده ابزار مختلف سایبری استفاده نموده اند.
کمتر از دو هفته قبل نیز شرکت چک پوینت (Check Point Software Technologies) در گزارشی از شناسایی یک حمله درب پشتی جدید اطلاع داد که مهاجمان چینی از آن برای نفوذ به وزارت خارجه کشورهایی در جنوب شرق آسیا استفاده نموده بودند.
نشانه های آلودگی بدافزار Turian، مراحل آلوده سازی ، فهرست ابزارهای مورد استفاده گروه هکری BackdoorDiplomacy، اطلاعات تکمیلی درباره شیوه کار این هکرهای دولتی با دیگر مهاجمان سایبری و گزارش های شرکت های ای ست و چک پوینت در پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راهبردی افتا در اختیار کارشناسان، متخصصان و مدیران IT سازمان ها و دستگاه های دارای زیرساخت قرار داده شده است.
منبع: خبرگزاری مهر