ویژگی های یک راهنمای تور خوب چیست؟
به گزارش بازی ناتمام، یک راهنمای تور خوب یکی از عوامل موفقیت تورهای گردشگری است. با خبرنگاران همراه باشید تا ویژگی های یک راهنمای تور را بشناسیم.
بسکمک از افراد، سفر با تور را ترجیح می دهند. به خصوص در سفر به خارج از کشور که با فرهنگ، زبان و محیط کاملا متفاوتی روبه رو هستیم. سفر با تور مزایای مختلفی دارد.
یکی از مهم ترین مزایای تورها این است که یک راهنمای تور در طول سفر، مسافران را هدایت می کند. بنابراین یکی از مهم ترین عوامل موفقیت یک تور، داشتن یک راهنمای خوب و مجرب است.
ویژگی هایی که یک راهنمای تور باید داشته باشد علاوه بر ویژگی های عمومی شامل برخی ویژگی های اختصاصی است که به نوع توری که انتخاب می کنید بستگی دارد. مثلا آمادگی بدنی یکی از ویژگی های مهم برای راهنمایانی است که تورهای طبیعت گردی را هدایت می کنند.
در ادامه با برخی از ویژگی هایی که یک راهنمای تور خوب باید داشته باشد، آشنا می شویم.
مهارت های ارتباطی قوی
یکی از مهم ترین وظایف راهنمای تور، برقراری ارتباط با افراد مختلف است؛ چه مسافران و چه افراد دیگری که در جریان بازدیدهای مختلف با آنها روبه رو می شویم. بنابراین کسی که می خواهد راهنمای تور خوبی باشد باید مهارت های ارتباطی را به خوبی بلد باشد و بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. راهنمای تور باید بتواند در مقابل جمعی از مسافران صحبت کند. صحبت های او باید واضح و قابل فهم باشد و با صدای رسا عنوان شود.
باشخصیت و اجتماعی بودن
اجتماعی بودن به نوعی، سطح پیشرفته مهارت قبل است. البته اجتماعی بودن در بسکمک از مواقع، مهارتی نیست که با آموزش به دست بیاید. برخی از افراد، ذاتا اجتماعی هستند و راحت تر از دیگران ارتباط برقرار می کنند و از حضور در جمع های مختلف نمی ترسند. علاوه بر اجتماعی بودن، فرد باید قوانین و اخلاق حضور در جامعه و گروه های مختلف را رعایت کند. همچنین باید به نحوی رفتار کند که مسافران هم با او و هم با سایر مسافران احساس راحتی داشته باشند و رابطه سرد و خشک اولیه را به رابطه ای محبت آمیز و گرم تبدیل کند.
حافظه خوب و هوش کافی
یک راهنمای تور دائما با اطلاعات و ارقام گوناگون در مورد جاذبه ها و دیدنی های یک مکان در ارتباط است. بنابراین باید هوش کافی برای درک این اطلاعات و حافظه خوب برای به یاد سپردن آنها داشته باشد. همچنین باید بتواند این اطلاعات را به درستی و به راحتی به دیگران منتقل کند. خواندن اطلاعات جاذبه گردشگری از روی یک کاغذ، گرچه ممکن است اطلاعات لازم را به مسافران منتقل کند اما بسیار خسته کننده است. راهنمای تور باید اطلاعات خود را به نحوی منتقل کند که گویی تجربیات شخصی خود را بیان می کند.
توانایی بداهه گویی
توانایی بداهه گویی یکی از ویژگی های راهنمایان تور است. البته این ویژگی به این معنا نیست که برای مسافران تئاتر بداهه اجرا کنید یا هر چیزی که به فکر تان رسید بگویید. بلکه منظور از بداهه گویی توانایی جمع کردن و سرو سامان دادن به گفت و گوهای مختلف است. علاوه بر این، تسلط بر موضوع و توانایی پاسخگویی به سوالاتی که از طریق مسافران مطرح می شود هم به نوعی توانایی بداهه گویی را نشان می دهد. پس، یک راهنمای تور وظیفه دارد که فرصت سوال کردن را برای مسافران فراهم کند و باید توانایی پاسخگویی و هدایت آنها را داشته باشد.
اشتیاق به کار
یک راهنمای تور باید کارش را با اشتیاق و علاقه انجام دهد. از آنجایی که راهنمای تور به طور مستقیم با مسافران در ارتباط است، اشتیاق و ذوق او در کار، به مسافران هم منتقل می شود. به این ترتیب، مسافرانی که در تور شرکت دارند، با اشتیاق بیشتری به صحبت های راهنما گوش می دهند و با انرژی بیشتری با او همراهی می کنند.
شوخ طبعی
درست مثل اشتیاق به کار و اجتماعی بودن، این ویژگی یعنی شوخ طبعی هم به طور مستقیم با مسافران در ارتباط است. کمی حس شوخ طبیعی البته با رعایت حریم ها، یخ روابط را می شکند و کمی تفریح و تفریح به سفر اضافه می کند.
دقت و وقت شناسی
وقت شناسی یکی از مهم ترین ویژگی های یک راهنمای تور است. راهنما اگر وقت شناس نباشد، نتواند به موقع مسافران را به مقصدی برساند یا در یک مبدا دور هم جمع کند، تجربه ناخوشایندی برای مسافران رقم می زند. شرکت کنندگان در تور از بسکمک از برنامه های خود عقب می مانند و این موجب نارضایتی و ناامیدی آنها می شود.
توانایی جهت یابی
البته یکی از ویژگی های مهم هر راهنمای تور، آشنایی کامل با محیطی است که قرار است آن را به دیگران معرفی کند. اما گاهی شرایطی پیش می آید که فرد باید گروه را به یک مکان تازه منتقل کند یا برخی از مسافران را برای رسیدن به مقصدشان هدایت کند. در این صورت، باید توانایی جهت یابی داشته باشد.
آشنایی کامل با محیط و فرهنگ بومی درست مثل یکی از اهالی
بسکمک از افراد این توانایی را دارند که مجموعه ای از اطلاعات را حفظ کنند و برای عده ای دیگر بازگو کنند اما آن ویژگی که راهنمایان تور را از دیگران متمایز می کند، اشراف کامل به محیط و فرهنگ مقصد مورد نظر است. در واقع اگر راهنمای تور کاملا با مقصد مورد نظر آشنایی داسته باشد و حتی تجارب شخصی هم در این زمینه داشته باشد، می تواند تجربه ای خوشایند از سفر با یک راهنمای تور مجرب و کاربلد را برای مسافران رقم بزند. اگر یک راهنمای تور این ویژگی را داشته باشد، مسافران علاوه بر بازدید از جاذبه های گردشگری، در تمام بخش های سفر خود می توانند روی هدایت و کمک های او حساب کنند.
علاقه به شهر و زادگاه
یگی از ویژگی های راهنمایان تور محلی که باعث می شود تجربه ای لذت بخش برای مسافران رقم بخورد، اشتیاق و علاقه او به شهر و مکانی است که قصد معرفی آن را دارد. البته این علاقه نباید باعث تعصب و چشم بستن روی حقایق شود. همه می توانند مجموعه ای از اعداد و ارقام را حفظ کنند و در مقابل جمع تکرار کنند اما کسی که به آن محل تعلق خاطر داشته باشد، بهتر می تواند احساس خود را منتقل کند و مسافران را در این شور و اشتیاق شریک کند.
تسلط به زبان مبدا و مقصد
در تورهای بین المللی یکی از مهم ترین ویژگی های راهنمای تور، تسلط کامل به زبان مبدا و مقصد است چرا که در چنین تورهایی، مهم ترین وسیله ارتباطی بین مسافران و اهالی، یعنی زبان، کاملا فرق دارد.
آشنایی با کمک های اولیه
یکی از توانایی هایی که راهنمایان تور باید داشته باشند، آشنایی با کمک های اولیه است. زیرا در طول سفر ممکن است حوادثی پیش بیاید که گاه با یک تدبیر ساده از بروز مسائل بزرگ تر جلوگیری می شود.
به نظر شما مهم ترین ویژگی یک راهنمای تور خوب چیست؟ در نظرسنجی این هفته خبرنگاران شرکت کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو / foodtourpros.com