کتاب های سبکی که مناسب سفرند
به گزارش بازی ناتمام، هرچند این روزها ابزاری مثل کیندل یا گوشی های هوشمند، خیلی ها را از همراه داشتن کتاب های کاغذی بی احتیاج نموده . اما هنوز استفاده از این وسیله ها برای کتاب خواندن، آنقدر فراگیر نشده که احتیاج ما را به کتاب کاغذی از بین ببرد. از اینها گذشته برای بسیاری از ما لذت ورق زدن کتاب همچنان به قوت خود باقی ست. و نمی توانیم با چیز دیگری عوضش کنیم. کتاب می تواند مثل یک دوست ما را از تنهایی در آورد و همراه مان باشد، چه در خانه باشیم، چه در مترو و اتوبوس و چه در سفر.
نمایشگاه کتاب تهران تا 14 اردیبهشت ادامه دارد و به این بهانه چند کتاب سبک و جیبی را که در سفر می توانیم همراه داشته باشیم، معرفی نموده ایم.
دوست بازیافته
دوست بازیافته، نوشته فرد اولمن، یکی از کتاب های جیبی نشر ماهی ست. داستان کتاب، ماجرای دوستی دو نوجوان در سال هایی ست که هیتلر در آلمان قدرت را در دست دارد و جنگ جهانی دوم هم اتفاق می افتد. بین این دو، دوستی ای شکل می گیرد. اما هیج کدام از آنها متوجه تفاوت های سیاسی و طبقاتی ای که باهم دارند نیستند. و در آخر ضربه هولناکی به مایی که کتاب را می خوانیم وارد می گردد که اثرش تا مدت ها باقی ست.
دوست بازیافته با ترجمه مهدی سحابی روانه بازار شده. از همین نشر، قول، قلب سگی و خانواده پاسکوآل دوآرته، جزو کتاب هایی هستند که داستان پرکششی دارند. و از خواندن شان لذت می بریم.
کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم
چند سالی ست که بعضی از انتشاراتی ها، کتاب هایی را با کاغذ کاهی گرم پایین روانه بازار می نمایند. که خیلی سبک اند و مثل کتاب های معمول سنگین نیستند. انتشارات گمان، یکی از ناشرانی ست که کتاب هایش را با کاغذهای سبک روانه بازار می نماید. کتاب های این انتشارات در زمینه علوم اجتماعی، فلسفه،اخلاق و هنر است و با زبانی ساده نوشته شده اند.
کتاب کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خندیدیم از اسلاونکا دراکولیچ، روزنامه نگار کروات، کتابی ست درباره داستان هایی مرتبط با حضور کمونیسم در اروپای شرقی. در این کتاب جزئیاتی از زندگی روزمره در کشورهای اروپای شرقی آمده که برای ما خیلی ملموس است. و زبان کنایه آمیز نویسنده هم به حس نزدیکی ما یاری می نماید. این کتاب با ترجمه رویا رضوانی منتشر شده است.
کافه اروپا با ترجمه نازنین دیهیمی، تاریخچه خوشبختی از خشایار دیهیمی و بالکان اکسپرس از دیگر کتاب های این نشر است که خواندشان پیشنهاد می گردد.
چادر کردیم رفتیم دیدن
سفرنامه ها اطلاعات زیادی را از تجربه نویسنده در اختیارمان قرار می دهند. انگار که ما هم همراه نویسنده سفر نموده باشیم. به خصوص که این سفرنامه مربوط به زمان ناصرالدین شاه باشد که اطلاعات زیادی از آن نداریم.
چادر کردیم رفتیم دیدن از عالیه خانم شیرازی، اطلاعات خوبی را از زندگی درباریان در دوره ناصری پیش روی ما قرار می دهد. در بخش اول نویسنده درمورد آغاز سفرش از کرمان، رفتن به بمبئی و سختی ها و ماجراهای سفر حج و عتبات می نویسد. در بخش دوم با انتها سفر حج و رسیدن به تهران نوع نگارش سفرنامه تغییر می نماید.
سه روز به آخر جهان از همین انتشارات و سفرنامه هایی به کره شمالی، چین و برمه هم می تواند تجربه خوبی برایمان باشد.
سفرنامه هایی که باید خوانده شوند
منبع: اسنپ تریپ