کج شدن گلدسته بقعه دوره صفویه
به گزارش بازی ناتمام، بقعه سید محمد بازار در شوشتر که نخستین بار در دوره قاجار (زمان احمد شاه) بازسازی شده بود دوباره در دستور کار بازسازی نهاده شد.
مسئول انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوشتر در گفت وگو با خبرنگاران منطقه خوزستان در این زمینه با اشاره به اینکه بقعه سید محمد بازار به دلیل پوسیدگی لوله های آب شهری برای دومین بار در دست بازسازی قرار گرفته است، اظهار کرد:
بقعه محمد بازار شرایط اضطراری پیدا نموده چون گل دسته آن کمی کج شده است.احمد شمس آبادی با بیان اینکه برای خارج کردن شرایط اضطراری این بقعه از داربست استفاده شده است، اضافه نمود:
سعی بر این است نقاط حساس این اثر تاریخی که متعلق به دوره صفوی است تا قبل از شروع بارندگی ها بازسازی گردد.این دوستدار میراث فرهنگی شوشتر اعلام نمود:
در حدس ها ابتدا احتمال را بر این می دانند که دلیل بروز شرایط بحرانی در بقعه سید محمد بازار از چاه عمیقی باشد که در محوطه آن قرار گرفته است اما با انجام آنالیز ها این احتمال رد شد و دلیل آن پوسیدگی لوله های آب شهری شناخته شد.شمس آبادی، اعتبار اولیه برای بازسازی بقعه را 113 میلیون تومان اعلام نمود و به نقل از مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان گفت:
بازسازی این اثر به دلیل ثبت ملی بودن آن با هیچ گونه مشکل اعتباری روبرو نخواهد شد چون بقعه محمد بازار هم اعتبار ملی و هم استانی دارد.بقعه سید محمد بازار مربوط به دوره صفوی است و در شوشتر، چهارراه امام، ضلع شرقی خیابان امام واقع شده است. این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شمارهٔ ثبت 7151 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. [intergeo id=kTN1YTM][/intergeo] سید محمد بازار از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. ساختمان اصلی بقعه او در دوره صفوی ساخته شده است. در ورودی بقعه یک در فلزی مشبک تیره رنگ است که به سمت شمال قرار گرفته است. یک نقاشی کمربندی با زمینه سورمه ای رنگ و به خط سیاه رنگ تاریخ بازسازی بنا را در دوره احمد شاه قاجار ذکر می نماید. در دو سوی در 2 کتیبه سنگی با متن ان یکاد است که متعلق به دوران صفوی است. در انتهای سالن غربی اتاق حرم یک کتیبه سنگی تازه رنگ شده است که سازنده بنا سال ساخت بنا را 1115 ه. ق ثبت نموده است.
منبع: کجارو