کرونا و استفاده مداوم از وسایل دیجیتال؛ چگونه عمر دستگاه های خود را بالا ببریم؟
به گزارش بازی ناتمام، رکود ناشی از کرونا هم باعث شده است که خرید یک دستگاه نو کار چندان آسانی نباشد. این تصور که با ایجاد هر نوع ایرادی در وسایل دیجیتال خود مانند کم تر شدن عمر باتری تلفن همراه باید یک دستگاه نو خریداری کرد، اشتباهی اساسی است.
کارشناسان تعمیرات وسایل الکترونیک می گویند که بیشتر مردم دوست دارند بیشتر مردم دوست دارند بیشتر و بیشتر بخرند. این جمله که تعمیر کردن فایده ندارد بهتر است یک دستگاه تازه بخرم جمله رایجی است. این در حالی است که گاهی با قیمتی پایین تر می توان تلفن همراه، لپ تاپ و... را تعمیر کرد اما خیلی از مردم حاضرند برای تهیه یک وسیله نو چندین برابر هزینه کنند.
تعویض باتری، غبارگیری، حذف برنامه های غیرضروری و کارهایی از این دست عمر دستگاه های ما را بالاتر می برد. اگر یاد بگیریم و زمان کمی برای مراقبت از دستگاهمان صرف کنیم این دستگاه ها می توانند مدت زمانی طولانی دوام بیاورند. با این کار به محیط زیست هم خدمت کرده ایم و مصرف انرژی را نیز کاهش داده ایم. حتماً لازم نیست همۀ این مهارت های نگهداری و تعمیراتی را خودمان یاد بگیریم کافی است به شرکت های مشاور، تعمیرکاران حرفه ای و افراد مطلع مراجعه کنیم و یا به طور متناوب دستگاه هایمان را سرویس کنیم. در این گزارش کارهایی که می تواند عمر دستگاه های دیجیتال را بیشتر کند بررسی می کنیم.
1- سلامت باتری؛ رمز دوام
همان طور که ضروری است مرتب لاستیک خودرو را بررسی کنیم و در صورت لزوم آن را تعویض کنیم، باتری دستگاه های دیجیتال هم نیاز به مراقبت و کنترل مداوم دارد. باتری ها به خاطر محدودیتی که در تعداد دفعات شارژ دارند جزء اولین قطعاتی هستند که آسیب می بینند. باتری های لپ تپ و گوشی هوشمند معمولاً بین 2 تا 4 سال دوام می آورند.
کاربران آیفون و آی پد می توانند از طریق قسمت تنظیمات- باتری- سلامت باتری شرایط باتری خود را بررسی کنند. برای دستگاه های اندروید با برنامه هایی مانند AccuBattery می توان اندازه سلامت باتری را بررسی کرد. کاربران Mac هم می توانند بر روی آیکون Apple ، سپس About This Mac و سپس System Report کلیک کنند. سپس بر روی Power کلیک کنید تا سطح سلامتی باتری را ببینید. کاربران ویندوز می توانند برای اندازه گیری سلامت باتری ، برنامه BatteryInfoView را بارگیری کنند. اگر ظرفیت باتری شما کمتر از60 درصد باشد باید به فکر تعویض باتری باشید.
در این زمنیه بخوانید:
در روزهای گرانی؛ چگونه عمر تلفن هوشمند را افزایش دهیم؟
10 راه برای افزایش عمر باتری تلفن های همراه
2- از تمیز کردن وسایل غافل نشوید
دستگاه های الکترونیک را باید به صورت مداوم تمیز کرد. گردوغباری که درون دستگاه جمع می شود باعث بالا رفتن حرارت و درنتیجه پایین آمدن عمر دستگاه می شود. اگر داخل پورت ها را نگاه کنید، از پورت هدفون گرفته تا پورت شارژ، وجود گردوغبار درون پورت شارژ گوشی باعث می شود که در فرایند شارژ اختلال ایجاد شود. برای از بین بردن جرم و گردوغبار می توانید از سوزن خیاطی یا اجسام باریک استفاده کنید. سالی یک بار دستگاه را باز کنید و غبار روی فن ها را پاک کنید می توانید از جاروبرقی یا دستگاه باد برای زدودن غبار استفاده کنید.
3- دور ریختن اطلاعات بی فایده
هرچه اندازه حافظه دستگاهتان پر باشد عمر دستگاه کمتر می شود. به همین علت یک بازه زمانی را تنظیم کنید تا هرچند وقت یک بار دستگاه به صورت اتوماتیک داده های بلااستفاده را حذف کند. در آیفون و اندروید برنامه هایی وجود دارند که اندازه استفاده از برنامه ها و الگوی استفاده از آن ها را به شما نمایش می دهد. به این ترتیب می توان با این ابزارها برنامه هایی که بیش از شش ماه است مورداستفاده قرار نگرفته اند را شناسایی و حذف کرد. همچنین با کمک گرفتن از هارد اکسترنال می توانید اطلاعات و برنامه هایی که استفاده زیادی از آن ها ندارید را آنجا ذخیره کنید. هرچه حافظه شما سبک تر باشد سیستم عامل با سرعت و کیفیت بیشتری کار خواهد کرد.
4- استفاده از محافظ
دارندگان تلفن هوشمند به خوبی می دانند که باید برای جلوگیری از خط افتادگی بر روی گوشی از محافظ ها استفاده کنند. حمل تلفن بدون این محافظ ها مثل رانندگی بدون داشتن سپر است. خراش های کوچک روی صفحه نمایش به مرور باعث شکسته شدن شیشه می شوند. این در حالی است که هزینه خرید یک محافظه صفحه خیلی کمتر از هزینه تعویض صفحه نمایش است.
5- سپردن کارها به یک تعمیرکار ماهر
اگر دستگاه شما آسیب ببیند تعمیرکاران خوبی وجود دارند که می توانند مشکل شما را برطرف کنند. از چند تعمیرکار مختلف می توانید استعلام قیمت بگیرید. هرچند کنندگی های یک برند به خاطر تخصصی که در آن مورد شاید مطمئن تر باشند.
منبع: The New York Times
منبع: ایرنا زندگی