آش اشکنه اراک (او گرمه) ، برای روزایی که هیچی تو خونه نداری!

به گزارش بازی ناتمام، آش اشکنه اراک، آش شکنی یا اوگرمه یک غذای سنتی متعلق به استان مرکزی است. اشکنه یکی از غذاهای محلی ایرانی است که در شهرهای مختلف به شیوه های گوناگون طبخ می گردد. آش اشکنه اراک یکی از این دستور پخت هاست که شما می توانید به سادگی و با مواد اولیه در دسترس و مقرون به صرفه آن را به راحتی در خانه برای وعده و تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه آش اشکنه اراک می پردازیم و فوت و فن های خوشمزه تر شدن این نسخه از اشکنه را با شما در میان خواهیم گذاشت.

آش اشکنه اراک (او گرمه) ، برای روزایی که هیچی تو خونه نداری!

مواد لازم برای تهیه آش اشکنه اراکی (او گرمه)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
تخم مرغ2 عدد
سیب زمینی2 عدد میانه
گوجه فرنگی2 عدد
(پیاز برای پیاز داغ)1 عدد میانه
آرد1 قاشق غذاخوری
آلو سیاه (اختیاری)10 عدد
شنبلیله خشک1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
لپه4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
نانبرای سرو آش اشکنه اراکی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای خیساندن لپه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت آش اشکنه اراک: 1 ساعت

مراحل طرز تهیه آش اشکنه اراکی

آش اشکنه اراک یک آش لذیذ و مقوی و یک وعده غذایی کامل برای روزهای سرد پاییز و زمستان است. برای تهیه این آش او گرمه اراکی مطابق مراحل زیر عمل کنید.

مرحله اول: لپه و آلو سیاه را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش اشکنه اراک و پیش از آغاز به پخت این غذا باید لپه را حداقل از 1 یا 2 ساعت قبل بخیسانید تا راحت تر بپزد و هنگام پخت نرم باشد. آلو سیاه را نیز در آب ولرم بخیسانید تا کاملا نرم گردد.

شما می توانید برای تهیه لپه و آلو سیاه به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: پیاز داغ آماده کنید

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را با استفاده از یک چاقوی تیز به صورت نگینی ریز خرد کند. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن به اندازه کافی روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ گردد.

سپس پیازهای نگینی را اضافه کنید و آن را در روغن داغ تفت دهید. بعد از آنکه پیاز کمی سبک شد حرارت را کم کنید تا نسوزد و سیاه نگردد. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها طلایی شوند.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: سیب زمینی و آرد را اضافه کنید

در ادامه مراحل درست کردن آش اشکنه اراک، دو عدد سیب زمینی میانه را برداشته و پوست بگیرید و بشویید. سیب زمینی ها را به شکل نگینی درشت خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. سیب زمینی را تفت دهید تا کمی از حالت خامی دربیاید.

حرارت را کم کنید و یک قاشق غذاخوری آرد نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. آرد را روی حرارت تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد، فقط مراقب باشد آرد روی حرارت نسوزد.

شما می توانید برای تهیه آرد به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: لپه را اضافه کنید

لپه را که از قبل خیسانده اید آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافه از آنها خارج گردد. سپس لپه را به پیاز داغ و سیب زمینی اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا لپه به طور یکدست با دیگر مواد ترکیب گردد و کمی تفت بخورد.

مرحله پنجم: گوجه را اضافه کنید

در ادامه روند تهیه اوگرمه اراکی گوجه فرنگی ها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. گوجه فرنگی پوست کنده شده را به صورت نگینی خرد کنید و به دیگر مواد روی حرارت اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید، تا به طور یکدست ترکیب شوند.

مرحله ششم: رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کنید

حالا نوبت به اضافه کردن ادویه ها و چاشنی می رسد. 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی () را به محتویات قابلمه روی حرارت اضافه کنید و با روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و از حالت خامی دربیاید.

ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز در گوشه ای از قابلمه با روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد. سپس رب گوجه فرنگی و ادویه ها را که از خامی درآمدند با دیگر مواد مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد همدیگر بروند.

شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی و انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: آش اشکنه اراکی را بپزید

با اضافه کردن 5 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به محتویات درون قابلمه، آش اشکنه اراک را بار بگذارید. بعد از اضافه کردن آب مواد اشکنه را هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل گردد و به صورت گلوله گلوله دیده نگردد.

حرارت را زیاد کنید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید. بعد از آن درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید محتویات آش اشکنه سر فرصت بپزد و جا بیفتد.

مرحله هشتم: سبزی خشک و آلو را اضافه کنید

در بیست دقیقه پایانی پخت، سبزی خشک شنبلیله و آلو سیاه خیس خورده را نیز به آش اضافه کنید و یک بار دیگر همه مواد را با یکدیگر هم بزنید تا به طور یکدست مخلوط شوند. مجددا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آش اشکنه مراحل پایانی پخت خود را طی کند.

شما می توانید برای تهیه سبزی خشک شنبلیله به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله نهم: تخم مرغ را به او گرمه اضافه کنید

راز یک آش اشکنه خوشمزه اضافه کردن تخم مرغ به آن است. بعد از حدود یک ساعت و زمانی که آش کاملا پخت و جا افتاد زمان اضافه کردن تخم مرغ ها است. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و آنها را هم بزنید. سپس به قابلمه آش اشکنه اراک اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا تخم مرغ یکجا جمع نگردد. حدود پنج دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد و روی حرارت سفت گردد.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: آش اشکنه اراک را سرو کنید

وقتی تخم مرغ ها سفت شدند اوگرمه یا آش اشکنه اراک شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و با نان تازه میل کنید.

شما می توانید برای تهیه نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در تهیه آش اشکنه به روش اصیل اراکی

  • حتما بعد از اضافه کردن آب، مواد اشکنه را مرتبا هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل گردد. می توانید ابتدا آرد را در آب حل کنید و بعد به آش اضافه کنید، اما تفت دادن آرد باعث می گردد تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  • اگر لپه ای که استفاده می کنید دیرپز است می توانید یک دور جداگانه آن را نیم پز کنید و سپس به آش اشکنه اراکی اضافه کنید.
  • اگر تمایل دارید تخم مرغ در آش به صورت درسته دیده گردد، آن را هم نزنید و مستقیما تخم مرغ را در آش بشکنید و صبر کنید تا خودش را بگیرد.
  • بنا به سلیقه خود می توانید یک عدد تخم مرغ را جداگانه به شکل نیمرو درست کنید و موقع سرو آش به آن اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن تخم مرغ درب قابلمه را نبندید تا شکل تخم مرغ ها بهم نریزد.
  • آلو سیاه را از طرز تهیه آش اشکنه اراک می توانید حذف کنید.
  • قبل از اضافه کردن شنبلیله خشک به غذا با کف دست آن را کاملا پودر کنید و سپس به غذا اضافه کنید.
  • به جای شنبلیله از مرزه خشک نیز می توانید در تهیه این غذا بهره ببرید.
  • در بعضی از دستور پخت های اشکنه، رب گوجه فرنگی حذف شده است. اضافه کردن رب به آش اشکنه باعث می گردد رنگ آن قرمز گردد.
  • تهیه و مصرف انواع اشکنه از جمله آش اشکنه اراکی به ویژه در روزهای سرد سال به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های ویروسی دستگاه تنفسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا یاری زیادی می نماید.

فوت و فن های خوشمزه شدن آش اشکنه مخصوص اراک

از چه آردی در تهیه اشکنه اراکی بهتر است استفاده گردد؟

محدودیتی در استفاده از آرد در تهیه این غذا ندارید. آرد یاری می نماید تا اشکنه غلظت مناسبی داشته باشد. شما می توانید از آرد گندم، آرد نخودچی یا آرد سفید بهره ببرید. بعلاوه می توانید آرد را با پیاز تفت دهید یا به صورت جداگانه با آب حل کنید و سپس به دیگر مواد اشکنه بیفزایید.

اشکنه اراکی را با چه چیزی سرو می نمایند؟

اشکنه اراکی را معمولا با نان سنگک یا نان بربری تازه سرو می نمایند. بعلاوه سرو این غذا با ترشی و سبزی تازه طعم آن را لذیذتر می نماید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 آذر 1403 بروزرسانی: 6 آذر 1403 گردآورنده: halfgame.ir شناسه مطلب: 1855

به "آش اشکنه اراک (او گرمه) ، برای روزایی که هیچی تو خونه نداری!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آش اشکنه اراک (او گرمه) ، برای روزایی که هیچی تو خونه نداری!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید