شیوع گرانفروشی با شیوه&zwnjای منسوخ، حذف قیمت از روی اقلام اساسی در بعضی فروشگاه ها!
به گزارش بازی ناتمام، تنش های قیمتی در بازار اقلام اساسی طمع بسیاری از سودجویان برای فروش اقلام با حذف قیمت را در برداشته است.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران به نقل از باشگاه خبرنگاران، هراز گاهی اقلام اساسی سبد خانوار دچار التهاباتی می گردد که معیشت و سفره افراد را بیش از پیش تحت تاثیر خود قرار می دهد. با گسترش ویروس کرونا و تعطیلی کسب و کار، رکود مالی دامن گیر بسیاری از فعالیت ها شده است که این امر در شرایط فعلی جنگ مالی که دولت های متخاصم بیش از هر چیز دیگری معیشت مردم را هدف قرار دادند، اعمال نظارت دستگاه های مسئول بر بازار و کنترل قیمت ها تا حدی می تواند به سبب کاهش سودجویی عوامل واسطه و دلال موثر باشد. آنالیز ها از سطح بازار نشان می دهد که در روز های اخیر قیمت بعضی اقلام همچون چای، حبوبات، تخم مرغ، میوه و ... دچار نوساناتی شده است که بعضی فروشندگان این افزایش قیمت ها را غیر منطقی می دانند و معتقدند که حقوق قشر کارگر پاسخگوی این هزینه ها نیست.
گزارش های میدانی نشان می دهد که قیمت هر بسته چای 500 گرمی به 125 تا 130 هزار تومان، هر شانه تخم مرغ 39 تا 45 هزار تومان، عدس 900 گرمی 30 تا 33 هزار تومان، لوبیا قرمز 33 تا 37 هزار تومان، لوبیا چیتی 40 تا 43 هزار تومان، لپه 37 تا 40 هزار تومان، نخود 33 تا 35 هزار تومان و لپه باقالی 40 هزار تومان رسیده که نسبت به هفته های اخیر رشد چندبرابری داشته است.
همچنین بازار میوه و صیفی تحت تاثیر عوامل متعدد نظیر بارندگی، تاخیر در برداشت و مسائل حمل و نقل، صادرات و هزینه های بالای فراوری ملتهب شده است.
ماجرا تنها به این جا ختم نمی گردد چرا که روی بعضی کالا ها مصرفی خانوار قیمت درج نمی گردد که بنابر اذعان فروشندگان، کارخانه های فراوریی به سبب افزایش گاه و بیگاه قیمت از انجام این کار اجتناب می نمایند که در این میان مسئولان ستاد تنظیم بازار و دستگاه های ذی ربط باید از بروز چنین تخلفاتی جلوگیری نمایند.
در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار بحث ها بین نمایندگان وزارت جهاد و مسئولان وزارت صمت بالا گرفت و در نهایت نماینده وزارت جهاد کشاورزی جلسه را ترک کرد، گویا نقدها رئیس سازمان حمایت چندان به مزاج وزارت جهادی ها خوش نیامد و دعوا بین این 2 وزارت خانه بالا گرفت که چوب این افزایش قیمت و اختلاف میان وزارتخانه ها تنها به زیان فراورینماینده و مصرف نماینده تمام می گردد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از دلایل گرانی بعضی اقلام سبد خانوار و عرضه کالا بالاتر از نرخ درج شده برای مصرف نماینده و پیش بینی بازار در ماه های آینده با خبر شویم
عرضه کالای اساسی بالاتر از قیمت درج شده گرانفروشی است
قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی عرضه اجناس بالاتر از قیمت مصرف نماینده را تخلف و گرانفروشی دانست و گفت: در شرایط فعلی اقتصاد و رکود بازار، عرضه کالا های اساسی خانوار بالاتر از قیمت مصرف نماینده تخلف و گرانفروشی است که دستگاه های مسئول با اعمال نظارت بیشتر باید از تخلف جلوگیری نمایند.
وی از افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت چای اطلاع دادو گفت: جهش چندبرابری قیمت چای غیرمنصفانه است و فشار مضاعفی به اقشار ضعیف و کارگران وارد می نماید.
حسنی با اشاره به اینکه افزایش چندبرابری قیمت چای معقول نیست، اعلام نمود: در حال حاضر هر بسته چای 500 گرمی 120 هزار تومان است که این نرخ منطقی نیست چرا که کارگر دستمزد یک روز خود را باید صرف خرید چای کند.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: با توجه به رکود بازار و گشایش های ارزی پیش بینی می گردد که فشار مضاعف از اقشار ضعیف برداشته گردد، اما متاسفانه شاهد کاهش قیمت نیستیم.
وی نرخ کنونی هر کیلو برنج هندی در عمده فروشی را 23 هزار تومان و برنج ایرانی را 33 تا 34 هزار تومان اعلام نمود.
حسنی درباره آینده بازار اقلام اساسی اعلام نمود: با توجه به رکود بازار و گشایش های ارزی انتظار می رود که افزایش قیمتی در بازار رخ ندهد، اما ثبات قیمت اقلام حائز اهمیت است.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی حذف ارز دولتی را یکی از راه چاره های آرامش بازار اقلام اساسی دانست و گفت: دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر با حذف ارز 4200 تومانی باید مبلغ یارانه را افزایش دهد چرا که این میزان یارانه پاسخگو نیست
عرضه هر شانه تخم مرغ با نرخ 40 هزار تومان گرانفروشی است، نرخ هر کیلو مرغ 24 هزار تومان
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری 17 هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها 24 هزار تومان است که با کاهش چشمگیر نسبت به هفته های قبل به نرخ مصوب نزدیک می گردد.
وی نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را 13 تا 14 هزار تومان و مرغ گرم را 20 هزار و 400 تومان اعلام نمود و گفت: عرضه با نرخ های بالاتر تخلف است و مغازه داران باید از مرغ های تنظیم بازار استفاده نمایند.
یوسف خانی درباره اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب پاسخگوی هزینه های فراوری است، اعلام نمود: گرچه عرضه مرغ با نرخ مصوب احتیاج تمامی مغازه داران را پاسخگو نیست، اما به هر حال مغازه داران باید از این طریق خریداری نمایند.
به گفته این مقام مسئول، در عرضه مرغ های تنظیم بازار، مشتقات معنا ندارد چرا که مغازه داران ملزم به فروش کامل مرغ هستند. رئیس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ را 14 هزار و 500 تومان و هر شانه تخم مرغ را 29 هزار تومان اعلام نمود . یوسف خانی در واکنش به عرضه هر شانه تخم مرغ با نرخ بالای 40 هزار تومان توضیح داد: در بازار آزاد قیمت هر شانه تخم مرغ 35 تا 36 هزار تومان است .
بازار گوشت در رکود به سر می برد، قیمت هر کیلو دام سبک 55 هزار تومان
منصور پوریان رئیس شورای تامین نمایندگان کشور از ثبات بازار گوشت اطلاع داد و گفت: از اواخر ماه گذشته، در بحث تامین دام و عرضه گوشت ثبات نسبی برقرار است.
وی با اشاره به اینکه بازار گوشت در رکود به سر می برد، اضافه نمود: با توجه به تعطیلی مراکز پرمصرف همچون تالار های پذیرایی و رستوران، دام زیادی روی دست دامداران است که با این وجود دامدار با مسائل متعددی در نوسان قیمت نهاده های دامی روبروست.
پوریان قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را 45 هزار تومان و دام سنگین 35 هزار تومان اعلام نمود.
این مقام مسئول با اشاره به دلایل اختلاف چندبرابری قیمت گوشت در بازار اعلام نمود: با احتساب هزینه های جابه جایی، پلاک گذاری و سود عوامل واسطه و دلال هر کیلو دام سبک در میادین با نرخ 50 تا 55 هزار تومان و دام سنگین 38 تا 40 هزار تومان است.
گوشت ارزان شد، نرخ هر کیلو شقه گوسفندی 115 هزار تومان
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از کاهش قیمت گوشت در بازار اطلاع داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 105 هزار تومان به مغازه دار و 115 هزار تومان به مصرف نماینده عرضه می گردد.
وی عرضه و تقاضا را عاملی مهم در نوسانات بازار گوشت قرمز اعلام نمود و اضافه نمود: با کاهش تقاضا برای خرید گوشت در اواسط ماه و کنترل قاچاق دام زنده در مناطق مرزی، قیمت گوشت در بازار کاهش یافته است.
ملکی عرضه و تقاضا را مشخص نماینده قیمت دانست و گفت: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می گردد که تا سرانجام ماه اتفاق خاصی در بازار رخ ندهد و قیمت ها به همین شکل باقی خواهد ماند.
کمبودی در عرضه میوه نداریم، بارندگی های اخیر قیمت محصولات صیفی را بالا برد
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، اظهار کرد: با توجه به فراوانی پرتقال، انار و نارنگی کمبودی در توزیع نداریم.
وی با اشاره به علل گرانی قیمت میوه در بازار اضافه نمود: با توجه به افزایش صد درصدی هزینه های کارگری، بسته بندی، سردخانه، حمل و نقل، سم، قیمت میوه نسبت به سال قبل دچار نوساناتی شده است، اما با این وجود باز هم نسبت به سایر اقلام مصرفی سبد خانواز ارزانتر است.
دارایی نژاد با اشاره به دلایل گرانی محصولات جالیزی اعلام نمود: با توجه به بارندگی های اخیر و تاخیر در برداشت، قیمت محصولات صیفی در بازار دچار نوسان می گردد، اما در مجموع کمبودی در عرضه صیفی نداریم.
وی قیمت کنونی هر کیلو هویج در میدان مرکزی را 5 تا 6 هزار تومان اعلام نمود و گفت: قیمت هر کیلو لیموترش سنگی 12 تا 14 هزار تومان، لوبیا سبز 8 تا 12 هزار تومان، گوجه فرنگی انباری 4 تا 5 هزار تومان، گوجه فرنگی بوته ای 8 تا 12 هزار تومان، گل کلم 4 تا 5 هزار تومان، کلم سفید 2 تا 3 هزار تومان، کدومسمایی 4 تا 7 هزار تومان، کاهو رسمی 3 تا 4 هزار تومان و کاهو پیچ سالادی 5 تا 6 هزار تومان است.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی در سرانجام از فراوانی بادمجان در میدان مرکزی اطلاع داد و گفت: قیمت کنونی هر کیلو بادمجان قلمی 3 تا 4 هزار تومان و بادمجان گلخانه 4 تا 6 هزار تومان است و به طور کلی سال جاری به سبب شرایط مساعد فراوری، کمبودی در عرضه نداریم.
اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و خبرنگاران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم