واکنش ستاری در برابر مخالفان تاکسی های اینترنتی چه بود؟ ، درآمدزایی از شهر هوشمند جای تراکم فروشی را بگیرد
به گزارش بازی ناتمام، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: با حرکت جدی که شهردار تهران در زمینه هوشمندسازی شهر آغاز نموده است، مطمئنم اتفاقات خوبی در آینده می افتد چرا که تفاهمات خوبی با شهرداری تهران داریم.
به گزارش خبرنگاران به نقل از شهرنوشت، سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند که در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار گردید، گفت: شهر هوشمند یک سیستم عامل است که بر روی سخت افزار شهر نصب می گردد و کل هویت سخت افزار را نیز تغییر می دهد. ما می خواهیم خودمان این موضوع را پیش ببریم و به معنای واقعی آن را بومی سازی کنیم.
وی اضافه نمود: شهر هوشمند این قدرت را به شهرداری خواهد داد که صاحب واقعی شهر گردد؛ شهرداری الان صاحب آن چیزی نیست که در شهر اتفاق می افتد. صحبت هایی که در حال حاضر در خصوص شهر هوشمند شکل می گیرد، شبیه مباحثی است که در خصوص تاکسی های اینترنتی شکل گرفته بود؛ همان موقع به مخالفان این راستا می گفتم واقعا فکر می کنید می توانید جلوی این جنبش را بگیرید؟
ستاری در ادامه به اهمیت موضوع آموزش پرداخت و گفت: در آینده با آموزش تا لحظه مرگ روبرو خواهیم بود و پلتفرم این آموزش نیز شهرها هستند. در آینده این شهرها هستند که سرنوشت زندگی مردم را مشخص می نمایند و شهرها در آینده پلتفرم های آموزش هستند. دانشگاه ها باید بدانند اگر بخواهند با همین دست فرمان حرکت نمایند، مشکل ایجاد می گردد؛ اینکه عده ای هر روز صبح وارد یک مرکز شوند و چیزهایی بخوانند که ربطی به جامعه و آینده ندارد، محکوم به شکست است. ما راجع به نواحی نوآوری شهری و کارخانه های نوآوری شهری صحبت می کنیم. در کنار این ها امثال تاکسی های اینترنتی و ... به وجود می آید.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید نمود: ما می خواهیم شهرداری به جای کسب درآمد از محل فروش تراکم، به وسیله شهر هوشمند منابعش را تامین کند. در کمتر جای دنیا شهری را با ویژگی های تهران پیدا می کنید که این طور دارای ظرفیت های بزرگ باشد.
ستاری اضافه نمود: کسانی که با این فرایند همراه نباشند شکست خواهند خورد. در این 6 سال هیچ وقت از تاکید بر این واقعیت کوتاه نیامدم که هر کسب وکاری که بخواهد با جوانان درافتد، شکست خواهد خورد. بازیگران عرصه کسب وکار در آینده بیشتر هم تغییر می نمایند و اشتغال نیز به واسطه حرکت در همین راستا است که بیشتر خواهد شد؛ کسب وکارهای سنتی نیز راهی ندارند جز خریدن استارتاپ ها و همراهی با آن ها.
وی توضیح داد: با این حرکت جدی که آقای حناچی در شهر آغاز کردند مطمئنم اتفاقات خوبی در آینده می افتد چرا که تفاهمات خوبی با شهرداری تهران داریم و همواره در هیات دولت درمورد این موضوعات با هم صحبت می کنیم. حرکت نواحی نوآوری که تحت ضوابط شهرداری در سطح شهر تعریف شده است به دنبال بستری است برای حضور استارتاپ ها و شتاب دهنده ها. برای توسعه این سیستم نیاز به یک زیست بوم داریم. اگر برای جوانان این زیست بوم را فراهم کنیم، خواهیم برد و در غیر این صورت بازنده خواهیم بود.
ستاری ادامه داد: پیشبرد این دیدگاه فوق العاده که در شهرداری وجود دارد سخت است چون حرکتی که در جوانان ایجاد شده است را دیگر نمی توان متوقف کرد و باید با آنها همراه بود. وقتی شرایط الان با چند سال پیش مقایسه گردد، متوجه می شویم که در گذشته شرکت های دانش بنیان بازوهای نفوذ شناخته می شدند، اما الان همه می دانند که سرمایه های یک کشور جوانان هستند. این نکته مهم است که باید همواره در ذهنمان نگه داریم.
معاون علمی و فن آوری ریاست جمهوری در خاتمه گفت: تهران طی 2 سال گذشته جزو 50 شهر نوآور دنیا بوده است. این پتانسیل نشان می دهد که تهران می تواند جزو شهرهای پیشرو در این حوزه باشد. امکانات ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور کامل در اختیار شهرداری قرار گرفته است و می توانیم هماهنگی های لازم را انجام دهیم تا یک اکوسیستم خوب برای پیشرفت در این راستا بسازیم.
منبع: همشهری آنلاین