توانمندسازی روستاییان در کردستان، 30 درصد کردستانی ها روستانشینند
به گزارش بازی ناتمام، با وجود بالابودن ضریب روستانشینی در کردستان، برنامه های متنوعی برای رونق روستاهای کردستان در دست اجراست.
به گزارش خبرنگاران، مدیرکل امور توسعه روستایی استانداری به خبرنگاران گفت: 30درصد جمعیت کردستان روستانشین هستند و برای تشویق روستانشینان کردستان برنامه توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه یا طرح تکام با جدیت بیشتری در استان در حال اجراست. در توانمندسازی روستاهای کردستان، روستاهایی که نرخ رشد جمعیت آن در یک سال اخیر مثبت بوده به عنوان روستاهای هدف قرارگرفته اند.
سیروس بهرامی اضافه نمود: جمعیت روستاهای کردستان در بعضی از فصول سال که روستاییان برای کشاورزی بازمی گردند، بیشتر می گردد و از این رو فعالیت های مالی با موضوع کشاورزی هم بیشتر می گردد.
به گفته بهرامی، در 6 ماه نخست سال جاری جشنواره های فرهنگی و اجتماعی در روستاهای کردستان با استقبال گردشگران و روستاییان روبه رو شده است. او ادامه داد: برگزاری جشنواره توت فرنگی در روستای شیان از توابع سیروان، به عنوان برند ملی این روستا ماندگار شد. بعلاوه روستای امروله با برگزاری جشنواره گلابگیری با استقبال 3هزار نفر روبه روشد. موضوعی که درآمدزایی برای روستاییان را نیز در پی داشته است.
بهرامی تأکید کرد: روستاییان در حوزه مالی پنل های خورشیدی را نیز به کار گرفتند. برای توانمندسازی و اجرای طرح های کارآفرینی آنان وام اشتغال روستایی در حوزه صنعتی، کشاورزی و گردشگری با همکاری شرکت های دانش بنیان استان به روستاییان داده می گردد.
بهرامی درباره اقدامات برای توسعه متوازن در استان اعلام نمود: از 1680روستای کردستان 1314روستا دهیاری دارند و مابقی بدون دهیاری اند. کوشش ما این است که با راه اندازی دهیاری در تمام روستاها بتوانیم امکانات و اعتباری به آنها بدهیم تا براساس نیازهای روستانشینان کار را پیش ببرند. در این زمینه روستاهای مرزی کردستان هم برای توسعه امکانات مورد توجه است. روستاهای مرزی کردستان شاهرگ حیاتی کشور است. سرزندگی و پویایی روستاهای مرزی باعث امنیت کشور می گردد.
منبع: همشهری آنلاین