توصیه های لازم در خصوص شیر

به گزارش بازی ناتمام، شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکیل استخوان و دندانها می باشد. شیر و فرآورده های شیر بخاطر اندازه کلسیم کافی، آسانی هضم و ارزانی از برترین منابع کلسیم می باشند. شیر بدون چربی و شیری که چربی آن گرفته شده از نظر کلسیم بر شیر کامل ارجحیت دارد. زیرا وقتی که چربی شیر که اندازه جزئی کلسیم دارد گرفته گردد، بجای آن شیر کلسیم دار جانشین می گردد که پرارزشتر است. یک فنجان بستنی از لحاظ اندازه کلسیم تقریباً با نصف فنجان شیر برابر است. شیر پاستوریزه باید حتماً در داخل یخچال بین صفر تا 4 درجه بمدت حداکثر 45 ساعت نگهداری گردد.

توصیه های لازم در خصوص شیر

توصیه های لازم در خصوص شیر

شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکیل استخوان و دندانها می باشد. شیر و فرآورده های شیر بخاطر میزان کلسیم کافی، آسانی هضم و ارزانی از برترین منابع کلسیم می باشند. شیر بدون چربی و شیری که چربی آن گرفته شده از نظر کلسیم بر شیر کامل ارجحیت دارد. زیرا وقتی که چربی شیر که میزان جزئی کلسیم دارد گرفته شود، بجای آن شیر کلسیم دار جانشین می شود که پرارزشتر است. یک فنجان بستنی از لحاظ میزان کلسیم تقریباً با نصف فنجان شیر برابر است. شیر پاستوریزه باید حتماً در داخل یخچال بین صفر تا 4 درجه بمدت حداکثر 45 ساعت نگهداری شود.

از نگهداری شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری شود. بعد از مصرف شیر پاستوریزه، شیشه خالی را با آب سرد شستشو دهید. از انداختن درب آلومینیومی و یا سایر اشیاء به داخل شیشه های شیر پاستوریزه خودداری نمائید.

چنانچه شیرپاستوریزه بیش از 48

ساعت در یخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل بمدت 1 دقیقه بجوشانید.

توصیه های لازم در خصوص فرآورده های شیر

از مصرف خامه غیرپاستوریزه خودداری نمائید.

کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها بمدت یک هفته در داخل یخچال قابل نگهداری است. برای مدت بیشتر باید داخل فریزر نگهداری شود.

از مصرف کره غیر پاستوریزه و بصورت مستقیم خودداری کنید.

توجه: کره غیر پاستوریزه و فله را می توان بعنوان کره آشپزخانه مصرف نمود.

بستنی های سنتی باید از شیرپاستوریزه تهیه شوند.

از مصرف هرگونه بستنی با رنگ مصنوعی

خودداری کنید.

از مصرف پنیر تازه بپرهیزید.

پنیر در صورتی قابل مصرف است که به مدت 2 ماه در آب نمک و داخل یخچال باقی بماند تا عاری از آلودگیهای میکروبی شود.

هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد.

کشک مایع را قبل از مصرف به مدت 10 تا 20 دقیقه بجوشاید.

توصیه های لازم در خصوص شیر خام

(غیرپاستوریزه)

شیرخام را قبل از جوشاندن در یخچال نگذارید.

چنانچه در هنگام جوشاندن شیر میزانی از آن در محوطه آشپزخانه ریخت، باید حتماً محل کاملاً شسته شود. از مصرف مجدد کیسه های پلاستیکی که قبلاً شیرخام در آن بسته بندی شده جداً خودداری شود. ظروف مورد استفاده شیر خام باید پس از مصرف با آب و مایع ظرفشویی شسته شده و با آب سالم آبکشی شود.

نهایتاً سعی کنید از شیرپاستوریزه استفاده شود. گاهی بر شیر فاسد جوش شیرین می زنند که دلمه نبندد بنابراین شیرکیلویی خریداری نشود.

منبع. سایت ایران مانیا

منبع:نشریه پیغام پزشک، شماره 47.

منبع: راسخون
انتشار: 13 مهر 1400 بروزرسانی: 13 مهر 1400 گردآورنده: halfgame.ir شناسه مطلب: 1300

به "توصیه های لازم در خصوص شیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های لازم در خصوص شیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید