رسپی 7 غذای معروف یونانی
به گزارش بازی ناتمام، آوازه غذاهای یونانی در سراسر اروپا و دیگر قاره های دنیا پخش شده است. درواقع غذاهای یونانی جزو خوشمزه ترین غذاهای دنیا به شمار می فرایند. آشپزی یونانی متاثر از فرهنگ های غربی و شرقی است. از آنجایی که یونان دارای خط ساحلی طویلی است، سبزیجات تازه، ماهی و غذاهای دریایی نقش مهمی را در مواد غذایی این کشور مدیترانه ای ایفا می نمایند. گوشت قرمز و سفید از محبوبیت کمتری برخودار هستند؛ به غیر از گوشت گوسفند که در اغلب غذاها دیده می گردد.
از پیش غذای یونانی گرفته تا غذای اصلی و سالادهای خوشمزه یونانی، سادگی و خوشمزگی را می توان دو ویژگی اصلی آن ها دانست. در بیشتر غذاهای سنتی یونانی از سبزیجات معطر، مواد غذایی ارگانیک و ادویه جات خوشمزه و خاص استفاده می گردد و همین امر باعث شده تا یونان جزو کشورهای محبوب در میان شکم گردان شناخته گردد و غذاهای یونانی در صدر لیست بهترین غذاهای دنیا قرار گیرد.
دستور پخت 7 غذای یونانی خوشمزه
- سوولاکی
- مرغ لیمویی و سیب زمینی
- موساکا
- سینه مرغ با طعم سیر به سبک یونانی
- یمیستا، دلمه گوجه فرنگی و فلفل به سبک یونانی
- بریام، سیب زمینی و کدوی تنوری به سبک یونانی
اسپاناکوپیتا (Spanakopita)، پای اسفناج یونانی
مواد لازم برای تهیه اسپاناکوپیتا
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1 عدد پیاز عظیم و خردشده
1 دسته پیازچه خردشده
2 حبه سیر خردشده
1 کیلوگرم اسفناج خردشده
یک دوم پیمانه جعفری تازه و خردشده
2 عدد تخم مرغ عظیمِ زده شده
یک دوم پیمانه پنیر ریکوتا
یک پیمانه پنیر فتا
8 ورق خمیر فیلو
یک چهارم پیمانه روغن زیتون
رسپی اسپاناکوپیتا
فر را روی 175 درجه سانتی گراد قرار دهید. یک ظرف با ابعاد 9x9 را چرب کنید.
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک ماهی تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز، پیازچه و سیر را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. اسفناج و جعفری را به پیاز و سیر اضافه کنید و حدود 2 دقیقه تفت دهید تا اسفناج ها نرم شوند. مواد را از روی شعله بردارید و در کناری بگذارید تا سرد شوند.
تخم مرغ ها، پنیر ریکوتا و پنیر فتا را در کاسه متوسط با هم مخلوط کنید. اسفناج ها را به این ترکیب اضافه کنید. یک ورق از خمیر فیلو را در ظرفی که چرب کردید، قرار دهید. یک فرچه را به روغن زیتون آغشته کنید و خمیر را کمی چرب کنید. یک لایه دیگر خمیر فیلو روی خمیر قبلی قرار دهید و آن را دوباره چرب کنید. این مراحل را برای دو خمیر دیگر تکرار کنید اسفناج ها و مخلوط پنیر را روی خمیر پخش کنید و خمیر را روی مواد برگردانید.
روی خمیر را با روغن زیتون چرب کنید و 4 ورق باقی مانده از خمیر فیلو را روی غذا بچینید و آن ها را با روغن چرب کنید. سپس پای اسفناج را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی رنگ گردد. پس از آماده شدن پای آن را به شکل مربع برش داده و سرو کنید.
سوولاکی (Souvlaki)
مواد لازم برای تهیه سوولاکی
1 کیلوگرم فیله مرغ یا گوشت (به قطعات مربعی و کوچک تقسیم گردد)
یک دوم پیمانه روغن زیتون
1 عدد لیمو
2 حبه سیر خردشده
2 قاشق چای خوری پونه خشک شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
3 عدد برگ بو خردشده برای طعم و مزه غذا
رسپی سوولاکی
فیله های قطعه قطعه شده را در یک کیسه عظیم قرار دهید.
روغن زیتون، آب لیمو، سیر، پونه، نمک و فلفل را در یک کاسه مخلوط کنید. این مخلوط را در کیسه فیله ها بریزید و خوب با هم ترکیب کنید.
کیسه را 1 تا 5 روز در یخچال قرار دهید تا فیله ها خوب مزه دار شوند.
فیله ها را از کیسه خارج کنید و سیخ بگیرید. برگ بوها را میان فیله ها قرار دهید.
کباب پز را گرم کنید و توری یا میله های فلزی آن را کمی به روغن آغشته کنید.
سیخ ها را روی کباب پز قرار دهید و به مدت 10 الی 15 دقیقه فیله ها پشت و رو کنید تا خوب کباب شوند.
مرغ لیمویی و سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه مرغ لیمویی و سیب زمینی
2 کیلوگرم ران مرغ با پوست
1 قاشق غذاخوری نمک کوشر
1 قاشق غذاخوری پونه خشک شده
1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
1 قاشق چای خوری رزماری خشک شده
کمی فلفل هندی
یک دوم پیمانه آب لیموی تازه
یک دوم پیمانه روغن زیتون
6 حبه سیر خردشده
3 عدد سیب زمینی متوسط (پوست کنده و قطعه قطعه شده)
دو سوم پیمانه آب مرغ
پونه خردشده برای گارنیش
رسپی مرغ لیمویی و سیب زمینی
فر را روی 220 درجه سانتی گراد قرار دهید و ظرف مخصوص فر را چرب کنید.
قطعات مرغ را در یک کاسه عظیم قرار دهید. آن ها را با نمک، پونه، رزماری و فلفل هندی مزه دار کنید. سپس آب لیموی تازه، روغن زیتون و سیر را به مخلوط خود اضافه کنید. سیب زمینی ها را کنار مرغ ها در کاسه قرار دهید و آن ها را مخلوط کنید تا سیب زمینی ها و مرغ ها کاملا مزه دار شوند.
مرغ را به گونه ای که قسمتِ پوست دار آن رو به بالا باشد در ظرف مخصوص فر قرار دهید. موادی که با آن مرغ را مزه دار کردید در گوشه ای قرار دهید. سیب زمینی ها را میان قطعات مرغ جای دهید و دو سوم پیمانه آب مرغ به غذا اضافه کنید. ترکیب آب لیمو و روغن زیتون را با قاشق روی غذا بریزید.
ظرف غذا را در فری که از قبل گرم نموده اید، قرار دهید. اجازه دهید غذا به مدت 20 دقیقه در فر بماند. سپس مرغ و سیب زمینی را پشت ورو کنید. 25 دقیقه زمان کافی است تا غذا کامل بپزد و مرغ ها کاملا قهوه ای شوند. مرغ ها را داخل یک سینی بچینید و آن را گرم نگه دارید.
فر را روی بالاترین درجه حرارت قرار دهید. سیب زمینی ها را در مایع داخل ظرف حرکت دهید. اجازه دهید حدود سه دقیقه سیب زمینی ها داخل فر با درجه بالا بمانند تا کاراملایز شوند. سپس آن ها را به سینی مرغ ها منتقل کنید.
ظرف را همراه با سسی که از غذا به جا مانده در فر قرار دهید و فر را روی درجه متوسط تنظیم کنید. سپس سس را با قاشق روی سیب زمینی ها و مرغ ها بریزید. در آخر غذا را با پونه خردشده تزئین کنید.
موساکا (Moussaka)
مواد لازم برای تهیه موساکا
3 عدد بادمجان پوست کنده و خردشده
نمک و فلفل به مقدار لازم
یک چهارم پیمانه روغن زیتون
1 قاشق غذاخوری کره
نیم کیلوگرم گوشت چرخ نموده
2 عدد پیاز متوسط و خردشده
1 حبه سیر خردشده
یک چهارم قاشق چای خوری دارچین
یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوز هندی
یک دوم قاشق چای خوری پودر سبزیجات
2 قاشق غذاخوری جعفری خشک شده
200 گرم رب گوجه فرنگی
1 عدد تخم مرغ زده شده
4 پیمانه شیر
یک دوم پیمانه کره
6 قاشق غذاخوری آرد چندمنظوره
نمک و فلفل سفید برای طعم غذا
یک دوم پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوز هندی
رسپی موساکا
قطعات بادمجان را روی یک دستمال حوله ای قرار دهید روی آن ها نمک بپاشید. اجازه دهید بادمجان ها 30 دقیقه به همان حالت بمانند تا رطوبت از آن ها خارج گردد. سپس یک ماهی تابه را روی شعله قرار دهید و داخل آن روغن زیتون بریزید. پس از داغ شدن روغن بادمجان ها را داخل روغن قرار دهید و آن ها را سرخ کنید. پس از سرخ شدن بادمجان ها را در گوشه ای روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن شان جذب دستمال گردد.
یک ماهی تابه عظیم را روی شعله ملایم قرار دهید و کره را داخل آن آب کنید. گوشت چرخ نموده را به همراه نمک، فلفل، پیاز و سیر به کره اضافه کنید و تفت دهید. پس از آن که گوشت به رنگ قهوه ای درآمد، دارچین، جوز هندی، پودر سبزیجات و جعفری را به آن اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را داخل ماهی تابه بریزید و خوب هم بزنید. اجازه دهید مخلوط کمی سرد گردد. سپس تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
برای تهیه سس بشامل، ابتدا شیر را داخل قابلمه بریزید و آن را داغ کنید. کره را در یک ماهی تابه عظیم و روی حرارت ملایم آب کنید. آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک ترکیب یکدست به دست بیاید. حرارت را کم کنید و شیر داغ را آرام آرام به مخلوط کره اضافه کنید و هم بزنید تا بافت غلیظی پیدا کند. سپس با نمک و فلفل آن را مزه دار کنید.
یک لایه بادمجان را در کف ظرفی که از قبل چرب نموده اید بچینید مخلوط گوشت چرخ نموده را روی بادمجان قرار دهید. یک دوم پیمانه پنیر پارمزان روی آن بریزید. روی آن را با یک لایه دیگر بادمجان و یک دوم پیمانه پنیر پارمزان بپوشانید. سس بشامل را روی لایه آخر بریزید و کمی جوز هندی روی آن بپاشید. بقیه پنیر را روی لایه آخر قرار دهید.
فر را روی 175 درجه سانتی گراد قرار دهید و ظرف موساکا را داخل فر بگذارید تا به مدت 1 ساعت خوب پخته گردد.
سینه مرغ با طعم سیر به سبک یونانی
مواد لازم برای تهیه سینه مرغ با طعم سیر به سبک یونانی
4 عدد سینه مرغ نصف شده (بدون پوست و استخوان)
1 پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
1 عدد لیمو
2 قاشق چای خوری سیر له شده
1 قاشق چای خوری نمک
یک و یک دوم قاشق چای خوری فلفل سیاه
یک سوم قاشق چای خوری پاپریکا
رسپی سینه مرغ با طعم سیر به سبک یونانی
3 شکاف کوچک روی سینه مرغ ایجاد کنید تا مواد به داخل مرغ نفوذ کند. روغن زیتون، آب لیمو، سیر، نمک، فلفل و پاپریکا را در یک کاسه کوچک به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید. مرغ را در یک کاسه عظیم قرار دهید و مخلوطی که از پیش آماده کردید را روی آن بریزید. با دستان خود داخل مرغ را هم به سس آغشته کنید. سپس روی آن را بپوشانید و یک شب در یخچال قرار دهید.
کباب پز را گرم کنید و توری یا میله های آن را به روغن آغشته کنید.
اجازه دهید تا زمانی که مرغ از رنگ صورتی خارج گردد، روی گریل بماند.
یمیستا (Yemista)، دلمه گوجه فرنگی و فلفل به سبک یونانی
مواد لازم برای تهیه یمیستا
8 عدد گوجه فرنگی رسیده و عظیم
4 عدد فلفل دلمه ای سبز
یک چهارم پیمانه کره
1 عدد پیاز خردشده
1 حبه سیر خردشده
1 کیلوگرم گوشت چرخ نموده
2 قاشق غذاخوری سس سویا
1 قاشق غذاخوری نمک
1 قاشق غذاخوری فلفل سیاه
یک دوم پیمانه آب
یک و یک دوم پیمانه برنج نیم پز
یک دوم پیمانه روغن زیتون
رسپی یمیستا
سر گوجه فرنگی ها را به گونه ای که از یک قسمت کوچک به گوجه متصل باشند، جدا کنید. داخل گوجه ها را خالی کنید و آن را در یک کاسه عظیم بریزید. سپس آن ها را با دست فشار دهید تا آب گوجه خارج گردد. قسمت بالای فلفل ها را جدا کنید و در گوشه ای قرار دهید تا بعدا از آن ها بهره ببرید. قسمت داخلی فلفل و دانه ها را خارج کنید. سپس فلفل ها و گوجه فرنگی ها را داخل ظرف مخصوص فر بچینید.
فر را روی 190 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. یک ماهی تابه عظیم را روی شعله ملایم قرار دهید. کره را داخل ماهی تابه آب کنید و پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. 5 الی 10 دقیقه این ترکیب را هم بزنید تا بافت نرمی پیدا نمایند. گوشت چرخ نموده، سس سویا، نمک و فلفل سیاه را به پیاز و سیر اضافه کنید. اجازه دهید مواد 5 الی 10 دقیقه، تا زمانی که گوشت قهوه ای رنگ گردد، روی شعله بماند.
قسمت داخلی گوجه فرنگی ها را که در کاسه قرار داده بودید، به مخلوط گوشت اضافه کنید. بگذارید گوشت به مدت 15 دقیقه با آب گوجه فرنگی بپزد. سپس برنج را به این ترکیب اضافه کنید. ماهی تابه را از روی حرارت بردارید. مقداری از مواد را با قاشق داخل گوجه فرنگی ها بریزید و سر گوجه ها را روی آن قرار دهید. همین کار را با فلفل ها هم تکرار کنید و روی دلمه ها روغن زیتون، نمک و فلفل بریزید.
دلمه ها را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه داخل فر بمانند. سپس دلمه ها را برگردانید و 30 دقیقه دیگر داخل فر بگذارید تا خوب پخته و نرم شوند.
بریام (Briam)، سیب زمینی و کدوی تنوری به سبک یونانی
مواد لازم برای تهیه بریام
1 کیلوگرم سیب زمینی پوست کنده و خردشده
4 عدد کدوی عظیم و خردشده
4 عدد پیاز قرمز کوچک و خردشده
6 عدد گوجه فرنگی رسیده و پوره شده
یک دوم پیمانه روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری جعفری تازه و خردشده
نمک دریایی و فلفل سیاه به مقدار لازم
رسپی بریام
فر را روی 200 درجه سانتی گراد قرار دهید.
سیب زمینی ، کدو و پیاز قرمز را در ظرف مخصوص فر قرار دهید. اگر لازم شد از 2 ظرف بهره ببرید. پوره گوجه فرنگی، روغن زیتون و جعفری را روی کدوها و سیب زمینی ها بریزید. با نمک و فلفل این ترکیب را طعم دار کنید. مواد را با هم ترکیب کنید تا تمام سبزیجات به طور یکسان طعم دار شوند.
ظرف را داخل فر قرار دهید تا به مدت 1 ساعت یا بیشتر در فر بماند تا سبزیجات خوب پخته شوند و رطوبت مواد گرفته گردد. پیش از سرو کردن اجازه دهید کمی غذا سرد گردد و به دمای اتاق برسد.
منبع: گردشبان