طرز تهیه بستنی طالبی و 7 نوع دسر با طالبی
به گزارش بازی ناتمام، میوه ای سبز و خوش عطر و طعم که هوش از سرتان می برد. احتمالا با شنیدن این تعریف اولین میوه ای که به ذهنتان می رسد طالبی است. طالبی را می توان هم به عنوان میوه ای خنک نوش جان کرد و هم می توان از آن در تهیه انواع دسر سرد استفاده کرد. از خوشمزه ترین انواع دسر با طالبی می توان به اسموتی طالبی، پاناکوتای طالبی، گلاسه طالبی و … اشاره نمود. در این مقاله از مجموعه مقالات خبرنگاران مگ طرز تهیه هر یک از این دسرها را برای شما توضیح داده ایم. با ما همراه باشید.
1. طرز تهیه بستنی طالبی
برای تهیه بستنی، ابتدا طالبی را پوست گرفته، آن را خرد نموده و درون مخلوط کن بریزید تا پوره ای یک دست به شما بدهد. شکر را به پوره طالبی خود اضافه نموده و مجدد با مخلوط کن آن را هم بزنید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. مواد را درون قابلمه بریزید و روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافه طالبی جمع گردد. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید مواد درون آن کاملا سرد گردد. سفیده تخم مرغ و به جای مانده شکر را با همزن هم بزنید تا کف کند و سفت گردد. به آرامی وانیل، نمک و ماءالشعیر را به مواد اضافه نموده و هم بزنید. خامه فرم گرفته را نیز به مواد اضافه کنید. پوره طالبی سرد را با مواد ترکیب کنید. سپس مایع بستنی را در ظرف دلخواه خود ریخته و در فریزر قرار دهید. بعد از چهار ساعت ظرف را از فریزر درآورده مواد را با مخلوط کن هم بزنید و مجدد مواد را درون ظرف ریخته و برای 4 ساعت در فریزر قرار دهید. این فرایند را سه بار تکرار کنید تا بافت بستنی شما کاملا یک دست گردد و شبیه بستنی یخی نباشد.
مواد لازم برای تهیه بستنی طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | یک کیلو |
تخم مرغ | یک عدد |
خامه قنادی | 400 گرم |
شکر | 150 گرم |
ماء الشعیر | 200 میلی لیتر |
نمک و وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
2. پاناکوتای طالبی، دسری پروتئینی
اگر به استفاده از شیر در دسرهای خود علاقه دارید، پاناکوتای طالبی مناسب شما است. برای تهیه این دسر کافی است ژلاتین و شکر را با یکدیگر مخلوط نموده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید. خامه را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا بافتی یک دست داشته باشد. سپس خامه و قطعه های طالبی را درون مخلوط کن ریخته و اجازه دهید به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. ترکیب ژلاتین و شکر و شیر را به همراه وانیل به مواد داخل مخلوط کن اضافه کنید. در نهایت پاناکوتای طالبی را درون قالب دلخواه خود ریخته و برای 5 ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه پاناکوتای طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
شیر | نصف لیوان |
خامه صبحانه | 100 گرم |
شکر | یک چهارم لیوان |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
ژلاتین | دو قاشق غذاخوری |
طرز تهیه پاناکوتای شکلاتی، دسر خوشمزه و ایتالیایی
3. دسر طالبی با دنت
برای تهیه دسر طالبی و دنت ابتدا ژلاتین را در مقداری آب سرد حل کنید. ظرف آن را روی بخار کتری قرار دهید تا دانه های ژلاتین به روش بن ماری در آب باز شوند. تکه های طالبی را درون مخلوط کن بریزید تا یک دست له شوند. ژلاتین حل شده، شکر، طالبی، بستنی وانیلی و دنت را به یاری مخلوط کن با یکدیگر ترکیب کنید. قالب دلخواه خود را کمی چرب کنید تا مواد به دیواره های آن نچسبد. سپس مواد مخلوط شده را درون قالب ریخته و ظرف را به مدت 4 ساعت درون یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه دسر طالبی با دنت
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
بستنی وانیلی | یک لیوان |
شکر | یک چهارم لیوان |
دنت طالبی | یک عدد |
پودر ژلاتین | سه قاشق غذاخوری |
4. تیرامیسو طالبی، دسری متفاوت
اگر هوادار تیرامیسو هستید، احتمالا دسر ایتالیایی تیرامیسو طالبی را هم امتحان نموده اید. برای تهیه تیرامیسو طالبی کافی است از این میوه به عنوان جایگزین قهوه بهره ببرید. برای تهیه این دسر، ابتدا پودر ژلاتین را با مقداری آب سرد ترکیب نموده و ظرف آن را روی کتری قرار دهید تا به یاری بخار آب و با روش بن ماری حل گردد. خامه قنادی یا خامه صبحانه را به خوبی هم بزنید تا فرم بگیرد. ژلاتین و خامه را با یکدیگر مخلوط کنید. طالبی را به قطعه هایی با مقدار دلخواه برش دهید. قالب خود را با استفاده از مقداری روغن چرب کنید تا مواد به آن نچسبد. بیسکوییت ها را به آب طالبی آغشته کنید و در کف ظرف بچینید. سپس لایه ای خامه روی بیسکوییت ها ریخته و قطعه های برش خورده طالبی را روی آن ها قرار دهید. مجدد یک لایه بیسکوییت روی مواد گذاشته و همان فرایند را تکرار کنید. روی لایه آخر بیسکوییت را به دلخواه خود و با خامه و طالبی تزئین کنید. ظرف را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید. تیرامیسوی شما آماده است. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه تیرامیسو طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | 200 گرم |
آب طالبی | یک لیوان |
بیسکوییت پتی بور یا لیدی فینگر | دو بسته |
خامه قنادی | 400 گرم |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه تیرامیسو؛ هدیه شیرین ایتالیایی ها به جهان
5. فالوده طالبی
اگر قصد پذیرایی از مهمان های خود با نوشیدنی ای خنک و خوشمزه را دارید، فالوده طالبی ویژه شما است. برای تهیه این نوشیدنی به قالب یخ احتیاج است. طالبی را برش دهید و همراه یخ درون مخلوط کن بریزید. اجازه دهید مواد به خوبی خرد شده و با یکدیگر ترکیب شوند. مقداری گلاب برای خوش عطر شدن نوشیدنی خود به مواد اضافه کنید. فالوده طالبی را درون لیوان ریخته و با یاری نی آن را سرو کنید. در این دستور می توانید مقداری بستنی (ترجیحا بستنی سنتی) به مواد اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه فالوده طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
بستنی (به دلخواه) | نصف لیوان |
یخ | 100 گرم یا مقدار یک بطری کوچک |
6. اسموتی طالبی، نوشیدنی خنک
در فصل تابستان و اواخر بهار، نوشیدن یک لیوان اسموتی طالبی می تواند از گرمازده شدن شما جلوگیری کند. برای تهیه این اسموتی کافی است خیارها را حلقه ای برش دهید. طالبی، نعنای شسته شده و خیار را درون مخلوط کن ریخته و اجازه دهید به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. اگر می خواهید اسموتی سردتری داشته باشید می توانید مقداری یخ نیز با سایر مواد مخلوط کنید. استفاده از آب لیمو نیز به جلوگیری از گرمازدگی یاری می نماید.
مواد لازم برای تهیه اسموتی طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
خیار | 2 عدد |
نعنا | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه اسموتی هندوانه و توت فرنگی؛ ترکیبی خنک و لذیذ
7. اسموتی دو رنگ، دسر طالبی و توت فرنگی
برای تهیه اسموتی دو رنگ باید اسموتی طالبی و اسموتی توت فرنگی را به صورت جدا درست نموده و در نهایت هر دو را در یک ظرف بریزید. ابتدا طالبی و توت فرنگی را برای دو الی سه ساعت در فریزر قرار دهید تا به خوبی یخ بزند. طالبی، ماست یونانی و شیر را درون مخلوط کن ریخته و به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. مواد را درون یک ظرف بریزید. سسپس توت فرنگی، مقداری ماست و باقی شیر را درون مخلوط کن بریزید. اسموتی توت فرنگی را روی مواد قبلی داخل ظرف بریزید. اسموتی دو رنگ شما آماده است. می توانید اسموتی خود را با خامه و دراژه ترئین کنید. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه اسموتی دو رنگ طالبی و توت فرنگی
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
توت فرنگی | 10 عدد |
موز | به دلخواه |
شیر | دو قاشق غذاخوری |
ماست یونانی | دو قاشق غذا خوری |
8. شیر طالبی، نوشیدنی مناسب همه سنین
با آغاز فصل گرما، بسیاری از افراد تمایلی به مصرف شیر ندارند. با تهیه و سرو کردن شیر طالبی هم کلسیم و پروتئین مورد احتیاج خود را تامین کنید و هم لذت ببرید. برای تهیه این نوشیدنی طالبی خود را با استفاده از مخلوط کن به خوبی له نموده و شیر و بستنی و خامه را به آن اضافه کنید. یخ را نیز درون مخلوط کن بریزید و اجازه دهید به خوبی خرد گردد. نوشیدنی شما آماده است. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه شیر طالبی
عنوان | مقدار |
طالبی | 500 گرم |
شیر | دو لیوان |
خامه صبحانه | به مقدار دلخواه |
بستنی وانیلی (دلخواه) | 1 لیوان کوچک |
سخن آخر
فصل تابستان، برترین فرصت برای سرو کردن انواع دسر طالبی است. برای تهیه بسیاری از این دسرها و نوشیدنی ها کافی است مقداری یخ، شیر و بستنی و یک عدد مخلوط کن در خانه داشته باشید. از پرهوادارترین دسرهای طالبی می توان به اسموتی طالبی، بستنی طالبی و … اشاره نمود.
منبع: دیجیکالا مگ