طرز تهیه ماهی حشو آبادانی
به گزارش بازی ناتمام، ماهی حشو با سبزیجات و سس مخصوصش یک غذای محلی آبادانی است که با طعم بی نظیرش از همه دلبری می نماید. حشو به سبزیجات مخصوص این ماهی اشاره دارد. شما می توانید به یاری این مقاله، طرز تهیه ماهی حشو آبادانی را یاد بگیرید.

این غذا به ماهی شکیبا آبادان احتیاج دارد. اما نگران نباشید؛ اگر ماهی شکیبا پیدا نکردید، می توانید ماهی سفید، کپور، قزل آلا، ماهی شیر و… را جایگزین کنید. روش های پخت مختلف این غذا شامل ماهی کبابی با حشو، ماهی شکم پر، ماهی حشو با سس انار و ماهی سوخاری می گردد. بیایید یک به یک این رسپی ها را شرح دهیم.
حشو ماهی چیست؟
ماهی حشو یک غذای محبوب جنوبی است که با ماهی شکیبا تهیه می گردد. در اصل حشو یک واژه محلی آبادانی است که به سبزیجات معطر موجود در این غذا گفته می گردد. شما می توانید به جای ماهی شکیبا از انواع ماهی جنوب مانند ماهی شیر، ماهی حلوا سیاه و… هم بهره ببرید. در زیر طرز تهیه حشو ماهی به روش های مختلف را آنالیز می کنیم.
طرز تهیه ماهی حشو آبادانی با روش های مختلف
برای درست کردن ماهی حشو جنوبی شما می توانید از دستورهای متنوع برای طبخ آن بهره ببرید.
طرز تهیه حشو ماهی با رب انار
توجه داشته باشید که این غذا، حشو ماهی بدون سبزی است و با دستور پخت ماهی حشو جنوبی متفاوت خواهد بود. برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد تشکیل دهنده | اندازه لازم |
فیله ماهی شکیبا | 600 گرم |
رب انار | یک قاشق غذاخوری |
دانه انار | 1 پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، ادویه مخصوص ماهی و زدرچوبه | به اندازه لازم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
روغن مایع | به اندازه لازم |
آب نارنج یا آبلیمو | ½ لیوان |
مرحله اول
در ابتدا باید فیله ماهی ها را به خوبی بشویید. برای مزه دار کردن ماهی نمک، فلفل سیاه، ادویه ماهی (هر ادویه ای که مورد نظرتان باشد می توانید بهره ببرید) و آبلیمو را به آن اضافه کنید. بهتر است مواد را با دست به خوبی ماساژ دهید. ماهی طعم دارشده باید به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت کند.
مرحله دوم
سپس باید ماهی ها را در یک ماهیتابه بزرگ سرخ کنید و روغن اضافی آن را بگیرید. برای تهیه سس این غذا در ابتدا پیازها را خرد، سیرها را له و آن ها را در یک ماهیتابه سرخ کنید. زمانی که پیازها سبک شدند، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. اکنون نوبت اضافه کردن دانه های انار است.
مرحله سوم
بعد از این که مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، رب انار را اضافه کنید. در نهایت، ماهی های سرخ شده و آب نارنج را به سس خوشمزه تان اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. اگر طعم ملس این غذا را بیشتر دوست دارید، می توانید در آخر به ترکیبات بالا شکر اضافه کنید. این غذا در کنار برنج محلی و کره طعم فوق العاده ای پیدا می نماید.
اگر در پی خرید انواع ماهی مثل ماهی کیلکا که به عنوان بمب کلسیم و پروتئین شناخته می گردد و ماهی شکیبا هستید تا یک غذای جنوبی درجه یک برای خود آماده کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از پروتئینی آنلاین خبرنگاران فود است.
طرز تهیه ماهی شکم پر حشو
برای تهیه این ماهی شکم پر، به سبزی ماهی حشو احتیاج دارید که در ادامه به آن می پردازیم.
مواد تشکیل دهنده | اندازه لازم |
ماهی شکیبا | 1 عدد |
تمر هندی | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 4 حبه |
شنبلیله | 100 گرم |
گشنیز | 300 گرم |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | به اندازه دلخواه |
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه | به اندازه لازم |
مرحله اول
در ابتدا باید تمرهندی ها را به مدت 5 دقیقه در آب جوش بخیسانید. زمانی که تمرها کاملا نرم شدند، آن ها را با فشار دست از یک صافی رد کنید. در این مرحله باید هسته و پوسته جدا شوند و فقط عصاره تمر هندی باقی بماند. اکنون باید به عصاره تمر یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.
مرحله دوم
پیازها را خلال کنید. در یک ماهیتابه بریزید و به خوبی آن ها را تفت دهید. سپس، سیرها را له و به پیازهای سبک شده اضافه کنید. بعد از آن فلفل قرمز و زردچوبه را به ترکیب اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. برای تهیه سبزی ماهی حشو بهتر است از شنبلیله و گشنیز تازه بهره ببرید. به همین دلیل توصیه می کنیم شنبلیله و گشنیز در تابه های جداگانه سرخ شوند؛ به این علت که اگر شنبلیله بیش ازحد سرخ گردد، غذا را تلخ می نماید.
مرحله سوم
در ادامه سبزیجات سرخ شده را به مواد پیاز و سیر خود اضافه کنید. سپس، عصاره تمر را اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
اکنون نوبت شستن و تمیزکردن ماهی شکیبا است. شما می توانید قبل از سرخ کردن، ماهی خود را مزه دار کنید. سپس، از سبزیجاتی که درست نموده اید درون حشو ماهی سرخ شده خود بریزد و با سوزن و نخ شکم ماهی را بدوزید. اکنون می توانید درون ماهیتابه آن را سرخ کنید یا در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
طرز تهیه ماهی کبابی با حشو
برای درست کردن ماهی کبابی حشو شما باید از همه مواد تشکیل دهنده و مراحل گفته شده در قسمت قبل بهره ببرید. تنها تفاوت آن در شیوه پخت ماهی است. در این قسمت شما می توانید قبل از قراردادن سبزیجات مخصوص در شکم ماهی، آن را روی منقل و با توری مخصوص بپزید. سپس، در هنگام سرو غذا سبزیجات را داخل شکم ماهی خود قرار دهید. ماهی کبابی طعم و عطر فوق العاده ای نسبت به ماهی سرخ شده دارد.
اما، اگر دوست دارید که سبزیجات در داخل شکم ماهی شما قرار داشته باشند، می توانید بعد از دوختن شکم ماهی آن را به صورت کبابی بپزید. در نهایت، با ترشی سیر، زیتون و برنج یا هر مخلفات دیگری میل کنید.
سبزی حشو ماهی چیست؟
ممکن است برای شما سوال شده باشد که سبزی حشو ماهی شامل چیست؟ سبزیجات اصلی این ماهی خوشمزه گشنیز و شنبلیله است. برترین راه برای خوشمزه ترشدن این غذای جنوبی، معین مقادیر درست این سبزی هاست. در طرز تهیه ماهی حشو اندازه گشنیز باید 3 برابر شنبلیله باشد؛ به این علت که شنبلیله زیاد غذا را تلخ می نماید. توجه داشته باشید که نباید سبزی ها را بیش ازحد ریز خرد کنید تا شمایل سبزی در غذا حفظ گردد.
ادویه حشو ماهی شامل چه چیزهایی است؟
در طریقه پخت ماهی حشو شما می توانید از ادویه های دلخواه خود بهره ببرید و هیچ قانون خاصی وجود ندارد؛ اما ادویه هایی همانند زردچوبه، نمک، فلفل سیاه یا قرمز و پودر سیر در طعم دارشدن بهتر ماهی نقش موثری دارند. بعلاوه، شما می توانید از زعفران، آب نارنج و آبلیمو هم بهره ببرید.
برای ماهی شکم پر در کنار تمر هندی می توانید از کشمش هم بهره ببرید. در این صورت، افرادی که غذاهای ملس دوست دارند هم از طعم و مزه حشو ماهی شکیبا آبادان لذت می برند. شما می توانید برای تهیه انواع ادویه جات مورد احتیاجتان از عطاری آنلاین خبرنگاران فود بهره ببرید.
حشو ماهی؛ ماهی لذیذ و خوشمزه از دل دریای جنوب
ماهی حشو یک غذای اصیل و لذیذ جنوبی است که بعد از یکبار امتحان کردن آن، پایه ثابت سفره های شما خواهد شد. شما می توانید این ماهی خوشمزه را با دستورپخت های مختلف -که در این مطلب به طور کامل به آن ها پرداخته شد- تهیه کنید. از قلم نیاندازید که یکی از راه های سریع و بدون دردسر برای خرید انواع سبزی مورد احتیاجتان، استفاده از سرویس سبزی فروشی آنلاین خبرنگاران فود است.
سوالات متداول
حشو ماهی چطوری درست میشه؟
ماهی حشو روش های پخت مختلفی دارد که می توان به حشو ماهی شکیبا آبادان با رب انار، ماهی شکم پر با تمر هندی و سبزیجات مخصوص، ماهی کبابی با منقل یا آتش اشاره نمود.
در طریقه پخت ماهی حشو از چه نوع ماهی استفاده می شه؟
در اصل برای پخت ماهی حشو آبادانی باید از ماهی شکیبا بهره ببرید؛ اما اگر این ماهی در دسترس نبود، می توانید به جای آن از ماهی قزل آلا، ماهی سفید، ماهی شیر، ماهی شوریده و… هم یاری بگیرید.
منبع: اسنپ فود