طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو حرفه ای و مجلسی
به گزارش بازی ناتمام، شیرینی میکادو که قدیمی ها آن را با نام میشکا هم می شناسند یکی از کم هزینه ترین شیرینی های خشک در دنیای شیرینی پزی است. این شیرینی خشک که از کم کالری ترین شیرینی ها به شمار میرود را می توان کاملا حرفه ای و مجلسی در منزل درست کرد. شیرینی میکادو از قدیم پای ثابت پذیرایی در جشن ها و مراسم مذهبی ایرانی ها بوده است. پایه اصلی این شیرینی، نان میکادو یا نان بستنی است که آن را بسیار ترد و خوشمزه نموده است. در مطالب قبلی به دستور تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع یکی از شیرینی های خشک اشاره نموده ایم که برای ایام نوروز می توانید آن را درست کنید. در این مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو را بخوانید و همچون یک قناد حرفه ای آن را به صورت مجلسی درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی میکادو با گردو
- نان بستنی یک بسته
- آرد گندم یک پیمانه
- پودر قند یک پیمانه
- کره یک دوم پیمانه
- روغن جامد یک دوم پیمانه
- شکلات تخته ای 100 گرم
- مغز گردو 50 گرم
- آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
- پودر پسته به میزان لازم
- پودر هل به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو
1. آرد را تفت دهید
شیرینی میکادو از آن دسته شیرینی هایی است که کوچک و بزرگ نمی شناسد و همه برای آن سر و دست می شنمایند تا جایی که می توان آن را به شکل حرفه ای در منزل درست کرد. پس در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو باید آرد گندم و آرد نخودچی را سه بار الک کنید. سپس آردهای الک شده را داخل تابه بریزید و برای 15 دقیقه تفت دهید. آردها را باید تا جایی تفت دهید که عطر خوبی از آن بلند گردد. حال تابه را از روی حرارت بردارید.
2. پودر گردو، هل و کاکائو را اضافه کنید
از آن جا که این شیرینی خوشمزه را به شکل مجلسی می خواهید سرو کنید باید میزان گردو گفته شده را به میزان دلخواه خرد کنید. سپس در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو باید میزان کره و روغن گفته شده را داخل تابه بریزید. مواد را آن قدر هم بزنید تا مایع رقیقی به دست بیاید. سپس پودر قند را روی مواد الک نموده و خوب هم بزنید. این مرحله مشابه دستور تهیه حلوا آرد گندم ساده است که با وجود آرد گندم می توانید آن را هم درست کنید. گردو خرد شده، پودر کاکائو را به همراه پودر هل داخل تابه بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید و تا جایی هم بزنید که مخلوط گرم گردد.
نکته: از طعم دهنده هایی مانند وانیل، دارچین و گلاب هم می توانید بهره ببرید.
3. لایه های شیرینی میکادو را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو باید روی سطح کارتان یک لایه از نان بستنی را قرار دهید. حال با یاری کاردک یک لایه از مواد آماده شده را روی نان بستنی تان خوب پخش کنید. این کار را تا لایه چهارم انجام دهید. سپس لایه آخر را بگذارید. روی لایه آخر چیزی نریزید. در نهایت یک جسم سنگین مانند سینی روی لایه ها گذاشته و آن را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید. با این کار لایه های میکادو به خوبی منسجم می شوند.
4. روکش شیرینی میکادو را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو باید شکلات تخته ای را به روش بن ماری آب کنید. سپس شکلات آب شده را کامل روی لایه آخر شیرینی میکادو بریزید. دقت داشته باشید که مایه شیرینی تان نه خیلی سرد باشد و نه خیلی داغ. حال با پودر پسته، پودر نارگیل و پودر گردو، شیرینی را تزئین کنید. شیرینی را داخل یخچال بگذارید تا سس شکلاتی خودش را بگیرد. در نهایت بعد از یک ساعت شیرینی را بیرون بیاورید. با یک چاقوی تیز آن را به میزان های دلخواه برش دهید. سپس در ظرف موردنظرتان برای سرو بچینید.
نکته: با ریختن سس شکاتی داغ روی لایه آخر، نان بستنی جمع خواهد شد پس باید از حرارت بیفتد.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی میکادو
شیرینی میکادو یا میشکا از شیرینی های خشکی محسوب می گردد که می توان برای پذیرایی در دورهمی ها روی آن حساب کرد. این شیرینی خشک از گذشته تا حالا در دسته شیرینی های محبوب واقع شده است پس برای تهیه آن به صورت حرفه ای و مجلسی می توانید نکات تکمیلی زیر را بخوانید.
انواع شیرینی میکادو
دستورهای متفاوتی از شیرینی میکادو در دنیای شیرینی پزی وجود دارد که به شکل حرفه ای و مجلسی می توان برای مراسم و میهمانی ها آن را درست و سرو کرد. طعم زعفران، شیره و ارده از دیگر طعم های این شیرینی خشک خوشمزه است که باید آن را امتحان کنید. در طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو با طعم های دیگر باید آردها را الک و داخل تابه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس کره و روغن جامد را هم بریزید. مواد را مجدد هم بزنید تا حالتی روان به خود بگیرد. در ادامه زعفران دم نموده یا شیر و ارده را جایگزین پودر کاکائو کنید. در نهایت شیرینی را لایه لایه برش بزنید و تزئین کنید.
برش نان میکادو در تهیه شیرینی میکادو
زیبایی ظاهری شیرینی میکادو وابسته به برش های یکسان نان میکادو است. هنگام ریختن مایه شکلاتی باید مراقب باشید که مایه شکلاتی از لایه های شیرینی بیرون نزد. پس هنگام برش لایه اول باید با یاری یک چاقوی تیز ناهمواری های چهار طرف نان گرفته گردد. با این کار لبه های آن صاف خواهد شد. با ریختن مایه شکلاتی مابین لایه ها باید باید یک چاقوی تیز اره ای شیرینی را به میزان های دلخواه و به شکل مربع، لوزی یا مستطیل برش بزنید. تنها به یاد داشته باشید که چاقو را به یک باره تا سرانجام برش بزنید. از بالا پایین کردن چاقو خودداری کنید. در آخر آن که چاقو را بعد از هر بار برش باید تمیز کنید.
دلایل جدا شدن لایه های شیرینی میکادو با گردو
انسجام لایه های شیرینی از مهم ترین اصولی است که در طرز تهیه شیرینی میکادو باید به آن دقت کنید. پس در مراحلی که نان بستنی را با مایه شیرینی روی هم می چینید حتما با دست کمی فشارشان دهید. در صورت نچسبیدن لایه ها به یکدیگر باید دلایل زیر را برای آن آنالیز کنید:
- رقیق بودن مایه شکلاتی
- استفاده بیش از حد از روغن جامد
- یک دست نشدن مایه شکلاتی روی لایه های نان بستنی
- سردشدن مایه شیرینی میکادو
استفاده از مغزیجات در طرز تهیه شیرینی میکادو
شیرینی میکادو با دستورهای متفاوت خود کار تهیه را برای همه افراد به ویژه مبتدی ها راحت تر نموده است. مغزیجات به تنهایی می توانند عطر و طعم این شیرینی را زیر و رو نمایند. پس با توجه به ذائقه تان می توانید در دستور تهیه شیرینی میکادو فندق، گردو یا بادام زمینی را جایگزین گردو کنید. دقت داشته باشید که می توانید از خرده مغزیجات در داخل مایه شیرینی و پودرشان برای تزئین می توانید بهره بگیرید. شما می توانید حلوا زعفرانی را جایگزین مایه شیرینی میکادو بکنید و در مجلس های عزاداری آن را سرو کنید.
دستور تهیه شیرینی میکادو رژیمی
در طرز تهیه شیرینی میکادو با گردو دست تان باز است تا با ذائقه خود آن را درست کنید. در این دستور می توانید میزان شکر را کم یا زیاد کنید. عسل، ارده و شیره انگور را جایگزین شکر کنید. این شیرینی خشک در دسته کم کالری ترین شیرینی ها واقع شده است پس همه افراد بدون هیچ نگرانی می توانند آن را مصرف نمایند.
منبع: کتاب کاله